De "gezellige" VvE

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #10687
  Rob
  Deelnemer

   Afgelopen dinsdag 3 september was er weer eens een uitzending van de rijdende rechter  waarin de VvE een hoofdrol speelde.
   Het gaat mij even niet om de inhoudelijke kwestie, hoewel deze voor de eigenaren die graag een airco willen hebben, maar geen medewerking van de VvE krijgen, wel weer zéér interessant is.

   Nee, het gaat mij hier om de “sfeer” in het complex.
   In de uitzending (vanaf ca. 18.00) geeft het bestuurslid aan dat  er woensdagochtend gezamenlijk koffie wordt gedronken, daarna gaat er een ploeg sjoelen en/of darten, allemaal enorm gezellig, en zijn er door het jaar heen ook nog een chinese avond, een pizza avond, allerlei gelegenheden om gezellig samen te zijn.
   En ja, dan krijg je blijkbaar kampen binnen de VvE terwijl één en ander helemaal niets met de VvE van doen heeft.
   Eigenaren die niet naar die gelegenheden komen, worden “raddraaiers” genoemd, of men wordt verweten niet naar deze gelegenheden te komen.

   Van mij mag iedereen het uiteraard reuzegezellig hebben met elkaar, maar ik blijf van mening dat een VvE bedoelt moet blijven voor die zaken die door  een VvE geregeld moeten worden, zich ook tot die zaken zou moeten beperken, en weg moet blijven van deze creatie van “gezelligheid ” welke m.i. geen enkele relatie heeft tot de taken en doelstelling van de VvE.

    

   #10690
   Carla
   Deelnemer

    Precies @ Rob. 100% Eens met je slotconclusie. Het schijnt voor veel mensen uiterst moeilijk te zijn om het privé genot los te kunnen zien van het zakelijke én daarmee van de gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen een VvE. ( helaas herken ik de problematiek )

    #10698
    monaster
    Deelnemer

     Van mij mag iedereen het uiteraard reuzegezellig hebben met elkaar, maar ik blijf van mening dat een VvE bedoelt moet blijven voor die zaken die door een VvE geregeld moeten worden, zich ook tot die zaken zou moeten beperken, en weg moet blijven van deze creatie van “gezelligheid ” welke m.i. geen enkele relatie heeft tot de taken en doelstelling van de VvE.

     Helemaaaal mee eens.
      

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.