Direct ingebrekestelling of eerst aanmaning

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 20, 20173:14 pm door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #5292
  Anoniem
  Deelnemer

   In onze kleine VvE betaald ieder lid keurig op tijd met uitzondering van één lid. Die krijgt namelijk iedere maand een aanmaning. De volgende dag staat het er dan meestal alsnog op.

   Onder het vorige bestuur zijn er bij deze persoon gigantische achterstanden ontstaan die ik gelukkig alsnog heb kunnen innen ( de omslagregel is bij niemand bekend).

   Mijn vraag is of ik die eerste aanmaning met termijn van 8 dagen kan laten vervallen en direct een ingebrekestelling mag versturen met termijn van 15 dagen.

   Deze aso schept er gewoon genoegen in om onder betalen proberen uit te komen en bezorgt het bestuur meer werk die overigens de taken vrijwillig zonder vergoeding vervult.

   #5293
   William
   Deelnemer

    Goedemorgen,
    Ik zou het gewoon zo blijven doen zoals het nu gebeurt, gelukkig voor jullie werkt het en ontstaan er geen achterstanden.
    In theorie is het lid in gebreke als de maand voorbij is, en er nog niet is betaald. Komt de zaak echter zo ver dat je een deurwaarderstraject hebt gestart en dat er wellicht een vonnis moet worden geveld, heb je een ijzersterk dossier nodig. Dat wil zeggen dat de VvE gewoon netjes moet herinneren/aanmanen en dergelijke.

    #5294
    Rob
    Deelnemer

     Het is goed dat je goed toezicht houdt op de betalingen aan de VVE.
     Wanneer dat een rommeltje is wordt het van kwaad tot erger.
     Maar…… aan de ene kant schrijf je dat hij of zij er genoegen in schept te proberen om onder het betalen uit te komen en aan de andere kant schrijf je dat het veelal daags na de aanmaning al op de rekening staat.
     Dat komt naar mijn idee niet echt overeen met elkaar.
     Is er al eens een gesprek geweest met de eigenaar over het hoe en waarom van zijn betalingsgedrag en het extra werk dat dat met zich meebrengt.
     Wellicht zijn er dingen aan de hand die één en ander kunnen verklaren.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.