Doorbreken impasse

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 22, 20194:59 pm door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #10270
  Anoniem
  Deelnemer

   In onze VVE zijn 151 stemmen, 95 in handen van particulieren, 56 in handen van grooteigenaar. Bij een wijziging in het HR dient er met een gekwalificeerde meerderheid voor de wijziging gestemd te worden in een vergadering waarin 2/3 van het totale aantal stemmen benodigd is.

   Hierdoor is het zo, dat altijd de stemmen van de grooteigenaar benodigd zijn. De grooteigenaar is van mening dat eerst zijn huurders voor 70% moeten instemmen met de wijziging voordat hij voorstemt in een vergadering, tevens verwacht hij dat in de vergadering eerst een besluit genomen wordt waarin het gewijzigde HR wordt vastgesteld.

   Volgens mij zitten wij daardoor in een vicieuze cirkel. Heeft iemand hiervoor een oplossing of goed idee om dit vlot te trekken?

   #10274
   Rob
   Deelnemer

    Je zou op een vergadering een agendapunt kunnen plaatsen met als naam “voorstel wijziging HHR” met daarin de letterlijke tekst en daarna besluiten het voorstel vast te leggen en als zodanig ook in de notulen weer te geven.
    Daarna heeft de groot-eigenaar de kans om het vastgelegde voorstel aan zijn huurders voor te leggen.
    Als blijkt dat er voldoende steun voor de grooteigenaar vanuit zijn huurders kan in een volgende vergadering het HHR met daarin de tekst van het voorstel vastgesteld worden.
     

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.