een niet-eigenaar aanstellen als bestuurslid

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #39483
  Lydia
  Deelnemer

   Ik weet niet of ik bij het juiste onderwerp zit, maar bij onze VVE ligt het voorstel om in een komende extra vergadering een niet-eigenaar (zoon van een eigenaar) aan te stellen als bestuurslid. Op grond van het eigenaarschap hebben de leden, zoals ik heb begrepen, inzage in onder andere de NAW gegevens van de leden. Nu wil het geval, dat deze niet-eigenaar klusjesman is en relaties heeft met aannemers. De kans bestaat dus dat hij deze NAW gegevens gebruikt om eigenaren te benaderen om in huis klusjes te doen tegen betaling. Op zich niks mis mee, maar hij zou deze gegevens ook kunnen doorspelen naar college klusjesmensen/aannemers. Is het terecht dat wij aangeven dat het prima is dat hij bestuurslid wordt maar dat hij geen inzage krijgt in de NAW gegevens en misschien ook niet in overige (financiële) gegevens? Hij zal sowieso geen werkzaamheden meer voor de algemene ruimtes kunnen doen, toch?

   #39486
   Rob
   Deelnemer

    Ieder bestuurslid hoort gewoon inzage te hebben in de NAW gegevens en de financiële gegevens, ook als dat bestuurslid geen lid van de VvE is.
    Ook het bestuur van de VvE is verplicht zich aan de AVG te houden, dus in principe kan hij de gegevens waar hij inzage in heeft niet gebruiken voor andere doeleinden dan het beheer van de VvE lijkt mij.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.