Eigen Huis Magazine

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #13423
  mako724
  Deelnemer

   Veh waagt weer eens een artikel aan zaken die spelen in een VvE. Er staan wel wat nuttige dingen maar ik lees ook tenenkrommende stukken.

   Zo is er een voorzitter van een VvE (jawel daar is hij weer) die regelt dat er tijdens een ALV unaniem besloten werd dat de 5 van de 17 leden (woonachtig op de begane grond) minder servicekosten hoefde te betalen. Rede was dat ze toch geen gebruik maakte van de lift van een 3 verdiepingen tellend complex. Dit soort berichten zorgen natuurlijk niet echt voor helderheid.

   #35181
   Rob
   Deelnemer

    Ach, dat moet toch kunnen Mako? 😉
    Citaat “… we komen twee keer per jaar bij elkaar voor een ledenvergadering en zien elkaar ook op informele koffieochtenden of stamppot avonden”

    Als het maar gezellig is in de VvE, toch… ?
    Ik ben er van overtuigd dat het er in talloze VvE’s op dezelfde manier aan toe zal gaan.
    En in plaats dat de jurist van VEH afsluit met een kritische voetnoot met betrekking tot de uitspraken van deze voorzitter volgt er een waarschuwing “… uiteindelijk kun je naar de rechter stappen maar bedenk wel dat je als buren nog met elkaar verder moet”

    Het meest kwalijke is nog dat, wanneer er eindelijk eens een slimme eigenaar komt wonen die wel weet hoe het hoort, de goede man of vrouw wordt weggezet als zeikerd, muggenzifter, sfeerverpester, dwarsligger en ga zo maar door.
    Als eigenaar wordt je helaas in vele VvE’s bijna gedwongen om naar de rechter te stappen om je recht te halen.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.