Eigen risico waterschade

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #8108
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Wij ervaren momenteel waterschade die veroorzaakt wordt door lekkage van de bovenburen. Men heeft de tegels onder het bad verwijderd en een extra voorziening gemaakt in de afvoer waarvan men denkt dat dit de oorzaak was. Nu 2 dagen later blijkt het nog steeds licht te lekken, dus zou het probleem ook in de waterleiding van het appartementencomplex kunnen zitten. Nu stelt de VvE het volgende: “De bovenburen dienen te zorgen voor herstel cq. onderzoek. Bij uw VvE is een eigen risico van 5.000 euro op waterschades via de opstalpolis”. Afgezien van het feit dat als dit aan de waterleiding zou kunnen liggen, vind ik het eigen risico onacceptabel hoog. Heeft u tips om hier mee verder te gaan richting VvE?

  #8118
  Rene
  Deelnemer

  De bovenburen zijn in dit geval aansprakelijk voor de schade. Hierdoor kan je hun aansprakelijk stellen voor eventuele schade die niet gedekt wordt door het eigen risico.
  Aansprakelijkheidsverzekering van de bovenburen aan laten spreken en die op de hoogte stellen van de opstalverzekering. Die regelen het onderling is mijn ervaring.
  Als de oorzaak ligt in een gemeenschappelijke voorziening, dan is het eigen risico voor de VVE.
  Oud leesvoer, maar nog steeds van toepassing: https://www.vvecentraal.nl/2013/05/23/de-opstalverzekering-en-eigen-risico-wie-betaalt-wat/
  Ik zou sowieso op de ALV de hoogte van het eigen risico ter sprake stellen. Wij hebben zelf een eigen risico van 1250 per gebeurtenis. Maar lager eigen risico betekend vrijwel altijd hogere premie…

  #8119
  William
  Deelnemer

  Het is niet de VvE die een dergelijke eigen risico hanteert, maar de verzekeraar. Zie voor de rest de reactie van Rene.

  #9229
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Normaals gesproken is het zo dat je de schade eerst meld bij je eigen verzekeraar. Het kan gebeuren dat zij de schade weigeren omdat de bovenburen aansprakelijk zijn. De aansprakelijkheidsverzekering van de bovenburen zal dus aangesproken moeten worden. Hebben zij geen avp, dan bestaat er de kans dat zij het uit eigen zak moeten betalen. [ verwijderd ivm huisregels ].

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.