Eigenaar, woningstichting, van ons complex wil weer verhuren.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #12816
  Anoniem
  Deelnemer

   Hallo Allemaal,

   12 jaar geleden heeft de woningstichting ons de mogelijkheid geboden ons appartement te kopen via koopgarant. De splitsings akte is opgesteld  met als reden: de verkoop van de woningen.

   Echter is de visie van de woningstichting gewijzigd, en wil men de beschikbaargekomen woningen weer gaan verhuren i.p.v weer te verkopen.

   Volgens de koopgarant formule is dit toegestaan. De eigenaar is immers vrij om te doen met zijn bezit, dit volgens de koopgarant stichting die dit soort acties organiseerd voor woningstichtingen.

   Mijn vraag is: In de splitsingsakte staat splitsing t.b.v. verloop. Onze vraag is kunnen wij als kopers hier nog iets juridisch tegen ondernemen?

   Graag advies.

   Jaap

   #12819
   Rene
   Deelnemer

    Waarom zou je hier juridisch iets tegen willen doen? Ik merk (ook bij mijn eigen VVE) dat huurders als mindere bewoners gezien worden. Waarom is dat?
    Tenzij er in de AvS een beperking is opgenomen tegen verhuren, dan mag iedere eigenaar zelf bepalen toch of hij het bewoond of verhuurd. Aangezien ‘t de woonstichting is, die de splitsingsakte heeft laten opstellen, verwacht ik niet dat ze zo’n bepaling hebben opgenomen die hun zelf in de vingers zou kunnen snijden.
    Dat de AvS is destijds opgesteld vanwege de ambitie om bij verloop delen te kunnen verkopen maakt ‘t nog niet tot een verplichting.

    #12820
    Anoniem
    Deelnemer

     Geachte heer Rene,
     Wij zien huurders echt niet als mindere bewoners, on tegendeel, echter krijgt op deze manier de eigenaar eeer het meerderheidsbelang. Zelfs dat is geen probleem. Echter de groene aspiraties van deze woning stichting kunnen leiden tot enorme kosten voor de huidige eigenaren.
     In de complexen rondom ons heen is door deze stichting voor meer dan € 500.00,00 per complex, om van het energielabel F naar een B te komen.
     Wij gaan ook verduurzamen maar dat duurt nog minimaal 5 jaar.
     Aangezien zij nu weer de meerderheid vormen en de verkoop van de woningen niet meer hun prio is zijn er onder de eigenaren zorgen ontstaan.

     • Deze reactie is gewijzigd 2 maanden, 3 weken geleden door .
     #12822
     Rene
     Deelnemer

      De woonstichting koopt ook daadwerkelijk weer woningen aan? Dat kreeg ik niet mee uit je openingspost. Ook daar is denk ik niet direct iets tegen te doen denk ik. Dat is vrije marktwerking.
      Maar wel tegen machtsmisbruik van een grootaandeelhouder in een VVE. Maar dat betekend elke beslissing waarbij de grootaandeelhouder zijn eigen zin door drukt bij de rechter laten toetsen.
      Maar elke woonstichting is anders. Sommige werken juist goed samen met de VVE en brengen juist voordelen i.v.m. kennis van bijvoorbeeld verduurzamen.

      #12823
      Anoniem
      Deelnemer

       Hallo Rene,
       Tot op heden is de samenwerking ook altijd positief geweest, echter voert men nu een nieuw beleid t.o.v. de verkoop van de woningen, en hoop dat die goede verstandhouding er ook blijft.
       Thanks voor je feedback,
       Groeten
       Jaap

       • Deze reactie is gewijzigd 2 maanden, 3 weken geleden door .
      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.