Eigendomsbewijs

 • Dit onderwerp bevat 9 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #10334
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  mag het bestuur van de vve mij verplichten om een eigendomsbewijs te overleggen? Ik woonde hier al als kind en heb het app. door vererving verkregen.

  #10337
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Beste de lastige,
  Je doet je naam eer aan ;-), want je stelt een lastige vraag, waar ik zo 123 ook geen antwoord op kan geven. Wel begrijp ik dat je er al langer woont en als alles conform de regelen der kunst is verlopen, zou het eigendom toch kunnen blijken uit de administratie. ( neem ik aan)
  Verder, zo vermoed ik, is een eigendomsbewijs niet gebonden aan een persoon maar aan , in dit geval, de woning. En is e.e.a. kenbaar via de openbare registers. Wanneer het bestuur twijfels heeft zou het zomaar kunnen ( ik weet dit niet zeker ) dat zij zelf kunnen informeren bij het kadaster.
  Of er twijfels zijn bij het bestuur over jou, als rechtmatige eigenaar, of dat er iets anders aan ten grondslag ligt om jou om een bewijs te vragen….is, voor nu, alleen bij jou bekend.
  Met vriendelijke groet, Carla
   

  #10341
  Rene
  Deelnemer

  “Hebt u een huis, stuk grond of een boot geërfd? Laat de notaris een verklaring van erfrecht inschrijven bij het Kadaster. U staat dan vermeld als eigenaar in de kadastrale registratie.”

  Heb je bij de afhandeling van de erfenis het laten inschrijven door de notaris?

  #10343
  de lastige
  Deelnemer

  Nee, ik heb nooit door de notaris dit laten inschrijven en ik was eigenlijk ook niet van plan om een paar honderd euro nu te gaan uitgeven om dit te laten doen omdat het vve bestuur na jaren ineens van mening is dat ze dit moeten hebben, er wonen mensen in de flat die nog weten van vroeger dat ik hier met mijn ouders als ( enig) kind woonde dus waar gaat dit over.

  #10345
  Rene
  Deelnemer

  Je kan ‘t misschien niet willen, handiger is het wel. Nu staat de woning nog op naam van de overledene.  O.a. de WOZ aanslag zal ook geadresseerd zijn t.a.v. de geregistreerde eigenaar. Is er wel een notaris betrokken geweest bij de afhandeling van de erfenis? Ik vraag me namelijk af of de erfenis wel goed geadministreerd is.
  Overigens is een uittreksel van het eigendom € 2,60:
  https://www.kadaster.nl/producten/woning/eigendomsinformatie
   

  #10346
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  @ de lastige, dat er nog mensen in het appartement wonen die kunnen beamen dat jij er al je hele leven woont, maken jou nog geen eigenaar.
  Verder zou ik het advies van @ Rene niet in de wind slaan.

  #10349
  de lastige
  Deelnemer

  Dank aan Rene, ik heb net gekeken, het eigendomsbewijs staat op erven van…
   

  #10350
  Rob
  Deelnemer

  Het bestuur is ook verplicht om een register van eigenaren en gebruikers bij te houden.
  In MR2017 zijn eigenaren verplicht om, zodra hij Eigenaar en/of Gebruiker is geworden, daarvan schriftelijk mededeling te doen.
  Gezien het bestuur onder de andere reglementen ook verplicht is om dat register bij te houden lijkt mij het niet onredelijk als een bestuur dit verzoek doet.

  Dank aan Rene, ik heb net gekeken, het eigendomsbewijs staat op erven van…

  Wat is er op tegen om dat ook even aan de bestuurder te tonen?
   

  #10351
  RonaldL
  Deelnemer

  En nu nog het wettelijk en overtuigend bewijs dat u de enige erfgenaam bent. Heeft een notaris het al dan niet bestaan van een testament verklaard? En u daarmee aangewezen als enige erfgenaam?
  Blijkbaar heeft het kadaster wel nota genomen van het overlijden van de eigenaar maar niet bekend is met wie de erven zijn.
  Niemand hier twijfelt aan uw oprechtheid, maar juridisch lijkt het niet afgerond. Maar wellicht missen wij hier informatie om de vraag goed te beantwoorden

  #10353
  de lastige
  Deelnemer

  Dank voor alle adviezen, ik sluit hiemee dit topic

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.