eigenkosten kozijnen, nu wel mee betalen andere

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #9444
  Don
  Deelnemer

   Gegroet,

   Bij overdracht was in het contract opgenomen dat de kozijnen op eigen kosten vervangen diende te worden, dit is gedaan. Echter dienen  nu de kozijnen van het gehele pand vervangen te worden, exclusief de onze. Hiervoor moeten wij echter wel voor mee betalen.

   Dus het vve betaald niet mee aan onze kozijnen, maar wij dienen wel met de kozijnen van de rest van het vve mee te betalen.

   mag dit?

   #9447
   William
   Deelnemer

    Goedemiddag,
    hier is zo geen goed antwoord op te geven. De vraag is wat er in de splitsingsakte staat over het onderhoud van de kozijnen, dat is namelijk leidend.

    #9448
    Don
    Deelnemer

     ”het schilderen en onderhouden van de kozijnen, ramen, dueren en bovenlichten is voor rekening van de eigenaren.”

     #9450
     William
     Deelnemer

      Dat stukje tekst is incompleet, of in ieder geval op deze wijze op verschillende manier te interpreteren. Kun je het gehele artikel hier citeren alsjeblieft?

      #9453
      Don
      Deelnemer

       ok heb even doorgespit:
       bij het document van de vve huishoudelijkreglement staat genoteerd:
       onder kopje onderhoud en gebruikt
       1”het schilderen en onderhouden van de kozijnen, ramen, dueren en bovenlichten is voor rekening van de eigenaren. het gebruik van afwijkende kleuren ten aanzien van de buitenkant is niet toegestaan. alle kozijnen, ramen, dueren en bovenlichten dienen in goede staat gehouden te worden in de kleuren —-
       De splitsingacte die genoemd is is de modelregelement splitsing 1992, verdere latere aanpassingen hierop gaan niet in op onderhoud van ramen of kozijnen.
       van belang hierzijn (denk ik) zijn:
       Schulden en kosten voor rekening van de gezamenlijke eigenaars.
       Tot de schulden en kosten als bedoeld in artikel 5:112 eerste lid onder a van het
       Burgerlijk Wetboek die welke gemaakt zijn in verband met het onderhoud of het gebruik van de gemeenschappelijke gedeelten of van de gemeenschappelijke zaken of tot het behoud daarvan die welke verband houden met noodzakelijke herstellingswerkzaamheden en vernieuwingen van de gemeenschappelijke gedeelten en de gemeenschappelijke zaken, voor zover die ingevolge het reglement of een rechterlijke beslissing als bedoeld in artikel 5:121 van het Burgerlijk Wetboek niet ten laste komen van bepaalde eigenaars, en voor zover die niet vallen onder a;
       en daarnaast:
       Gebruik, beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten en de gemeenschappelijke zaken
       Tot de gemeenschappelijke gedeelten en gemeenschappelijke zaken worden ondermeer gerekend, voor zover aanwezig:
       de funderingen, de dragende muren en de kolommen, het geraamte van het gebouw met de onder grond, het ruwe metselwerk, alsmede de vloeren met uitzondering van de afwerklagen in de privé gedeelten, de buitengevels, waaronder begrepen de raamkozijnen met glas, de deuren welke zich in de buitengevel bevinden of de scheiding vormen tussen het gemeenschappelijk en het privé gedeelte, de balkonconstructies, de borstweringen, de galerijen, de terrassen en de gangen, de daken, de schoorstenen en de ventilatiekanalen, de trappenhuizen en de hellingbanen, het hek- en traliewerk voor zover het geen privé tuinafscheidingen betreft, alsmede het (standaard) hang- en sluitwerk aan kozijnen welke aan de buitengevel van het gebouw zitten

       #9455
       William
       Deelnemer

        Hello,
        nou, wat er in het Huishoudelijke Reglement staat doet niet ter zake, als daar afwijkingen in staan ten opzichte hetgeen in de akte staat, is dit nietig (mijns inziens).
        Blijft over dat het onderhoud (schilderwerk, vervanging etc.) aan de kozijnen ‘gewoon’ gemeenschappelijk is en dus door de VvE beslist en betaald wordt.

        #9456
        Don
        Deelnemer

         hey bedankt voor je reactie.
         ja dat klinkt logisch allemaal maar hoe verhoudt dit zich met de zelfstandige kosten die door ons gemaakt zijn voor het vervangen van de kozijnen zoals dit in het koopcontract staat aangegeven?

         #9457
         William
         Deelnemer

          Ik vrees dat je daar niks meer aan doet, je zou ze kunnen indienen bij de VvE wellicht.
          Ik zou in ieder geval de behandelend notaris een bericht sturen dat hij/zij de bepalingen in de akte maar even over het hoofd heeft gezien bij het opstellen van het koopcontract. Dat is een hele grove fout mijns inziens, als er daadwerkelijk in je koopakte staat dat het onderhoud aan de (dus gemeenschappelijke) kozijnen voor eigen rekening is.

          #9458
          Rene
          Deelnemer

           Je hebt ten onrechte kosten gemaakt voor onderhoud wat niet voor jou rekening was.
           De vraag is, waarom is dit in de koopovereenkomst opgenomen? Was de staat slecht en was dit bedoelt om de verkoper in te dekken tegen reparatiekosten? (die nog voor jou of de vorige eigenaar hadden moeten zijn).
           Ik ben ‘t (wel vaker) met Wiliam eens, de kosten zijn voor de VVE. het huishoudelijk reglement gaat in tegen de AvS en dat mag niet. de AvS is leidend.
           Je zal de VVE moeten aanspreken op de fout en de gemaakte kosten.
           Echter als jij een luxere uitvoering hebt gekozen dan de VVE bij de overige appartementen gaat plaatsen, dan kan je nog een discussie krijgen over ‘t prijsverschil.

           #9459
           Don
           Deelnemer

            Dankje voor de reacties,
            Mocht het iets uitmaken de extra toevoeging is met pen, niet uitgeprint, op de koopacte erbij geschreven.
            De kozijnen zijn zo’n 1.5 tot 2 jaar geleden geplaatst en zijn een zeer degelijke niet luxe uitvoering kunststof ook. De prijzen zijn nu, vooral in amsterdam voor kozijnen door de bouwgekte anderhalf keer zo hoog nu. dus over de prijs zouden ze niet mogen klagen. Wel over de kleur maar er zijn er meer met een witte kleur
            Alle kozijnen van het vve hebben behoorlijk achterstallig onderhoud, sommige kozijnen vallen van ellende bijna uit elkaar. Daarom is het waarschijnlijk erbij geschreven. er zijn ook een paar appartementen die al een paar kozijnen vervangen hebben, dit is gebeurt voordat wij er waren.
            Kan de notaris er uberhaupt iets aan doen nog? of het is het een klacht dat het niet netjes geregeld is?
            We gaan verder kijken of de kosten nog bij het vve kunnen indienen dan.
            erg bedankt!

            #9462
            William
            Deelnemer

             Geschreven of getypt maakt niet uit, je hebt er immers voor getekend :). Het is wel een bijzonder raar verhaal.
             Ik betwijfel of de notaris dit er zo bij heeft geschreven…

            11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
            • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.