Erf afscheiding

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #3875
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

   hallo allemaal.

   graag had ik nog wat hulp. Er is al veel voorbij gekomen maar we zijn nog steeds bezig. De verhoudingen hier kloppen niet finacieel niet maar ook wat wel en niet mag.

   zo had iemand een schutting geplaatst dat is gedoogd en vervolgens is gedoog doorgegeven aan nieuwe bewoners. Wij vragen dat zelfde schutting of fluisterscherm die iedereen heeft maar wij mogen niet. Moest zelfs losstaand klapscherm weghalen. Dat mocht niet werd gemeld. Buiten zitten bijna geen doen want in onze achtertuin hebben we geen privacy.

   Nou hebben we nagekeken waarom boven fluister scherm en andere schermen met de bouw gekregen hebben en wij niet. En waarom boven alles uit service pot is en voor ons alles zelf betalen.

   wat blijkt nou. De architect heeft voor de beneden bewoners een haag geplant rondom de achtertuinen. Dus in principe was er wel privacy. Die hebben de mensen dus niet zelf aangelegd maar kwam met de bouw.

   echter een jaar later hebben alle beneden bewoners op 1 bewoner na alles eruit getrokken en dus gietijzer hekje geplaats. Wij kijken echt vanuit de kamer zo bij de buren naar binnen.  En relaxt zitten is er niet bij want iedereen ziet je zitten. We hangen de was op en gaan achter de was zitten of doen een gordijn aan wasrek.

   nou is dat hek niet aangevraagd. Dus we dachten we voor privacy willen we de haag terug en als kan onderhoud uit service pot.

   We hebben 1 verdieping, 62 m2 met stukje achtertuin. Boven 90 m2 2 verdiepingen dakterras achter en balkon voor, plaatsing gedaan van dakkapellen en dakramen niet in splitsingsakte. Gelijke splitsing. Iedereen betaald zelfde.

   alleen alles gaat naar boven. Zogezegd.

   De haag staat op de bouwtekening van gemeente en op tekening van huis.

   we willen dolgraag privacy. Boven heeft dat tenslotte ook.

   En nog ander vraagje als boven dakkapellen plaatst of vergroot zonder splitsingsakte wijziging dan is verzekering voor allen. Maar als we zelf afdakje willen plaatsen dan moet je dat ook zelf verzekeren.

   Heel graag advies.

   groetjes

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.