externe bestuurder ipv interne bestuurders

 • Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #9228
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Meneer/mevrouw,

  Het bestuur van onze VVE Schellingshof in BEEK/Berg en Dal laat de leden weten dat het tijdens de komende ALV in z’n geheel gaat aftreden en indien er geen geschikte interne bestuurders zijn, zal Intrema gaat binnenkort in z’n geheel aftreden en indien zich geen geschikte interne bestuursleden zich melden, zal Intrema (beheermaatschappij) voor een externe bestuurder zorgen. Ik heb een aantal vragen: Wie bepaalt of iemand een geschikte interne bestuurder is? Wat is de status van een externe bestuurder? Mogen de leden van de VVE ook een externe kandidaat bestuurder aandragen? Wie benoemt uiteindelijk het nieuwe interne bestuur of een eventuele externe bestuurder?

  Bvd! Groet van Pieter Noij, lid kascommissie 2018 en aanjager van de Commissie Duurzaam Wonen Schellingshof.

   

  #9236
  Rene
  Deelnemer

  Als het bestuur aftreedt, dan zal er een ALV uitgeschreven moeten worden om over een nieuw bestuur te vergaderen. In principe kan iedereen zich voordragen voor een functie binnen het bestuur.
  Een externe bestuurder inhuren kan in principe ook, maar of je zeggenschap over je eigen woning(en) wil uitbesteden….? ‘t heeft niet mijn persoonlijke voorkeur.
  En dat een beheerder zelf beslist om een bestuurder aan te wijzen, dat vind ik echt tenenkrommend.
   

  #9239
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  @ Pieter, of er sprake gaat worden van een nieuw intern bestuur of een extern bestuur, het is aan de leden van de VvE om hier een besluit over te gaan nemen. De status van beide vormen zijn gelijk en kan je zien aan hetgeen beschreven staat over de rechten en plichten van een bestuur in jullie Modelreglement/Splitsingsakte. Of iemand geschikt is voor bestuurder, zal blijken uit zijn/haar functioneren. Echter wanneer iedereen ( bestuur én leden ) zich houdt aan de gegeven regelgeving zal er weinig aan hand zijn. Iedereen kan/mag zich kandidaat stellen en iedereen mag/kan iemand voordragen. De vergadering beslist.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.