extra ledenvergadering mogelijk?

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #4751

  Goede morgen,

  Graag hoor ik van een van jullie of het mogelijk is om een extra ledenvergadering in te plannen, en wel om de volgende reden:

  Vorige week was de algemene jaarvergadering. Iedereen was hierbij aanwezig op een lid na. (zonder afmelding) Tijdens deze vergadering zijn alle punten doorlopen. Ook was hierin mijn vraag besproken, namelijk het omzetten van een 2-tal winkelruimtes in woonfunctie. Hiervoor heb ik reeds akkoord van de gemeente ontvangen. Helaas stemt iedereen van de VVE tegen mijn voorstel. Heb ik kans om een extra ledenvergadering in te plannen om het punt nogmaals voor te stellen en wellicht beter te onderbouwen? Of heb ik alleen nog kans om mezelf tot de kantonrechter te wenden?

  Ik hoor het graag.

  Alvast hartelijk dank

  #4753
  Bob
  Deelnemer

   Hi Jaap,
   Paar korte opmerkingen.
   Je bent niet in de positie om een extra vergadering af te dwingen, je kunt daar hooguit om verzoeken. Met wat je stelt lijkt het me niet waarschijnlijk dat het bestuur er een zal uitschrijven.
   Je kunt ieder besluit van de vergadering ter vernietiging aan de rechter voorleggen. Let wel op de fatale termijn. Je moet n.m.m. wel goede gronden hebben om het besluit vernietigd te krijgen. Maar dat moeten wel gronden zijn die de vergadering ook kent/kende, of had behoren te kennen.
   Dat de gemeente al een vergunning heeft afgegeven doet aan het besluit niets toe of af. De gemeente bepaalt niet wat de vergadering (de leden) moeten besluiten. Daar is de gemeente géén partij. De VvE beslist en niemand anders. Het afwezige lid in de ALV doet niet ter zake.
   Vriendelijke groet, Bob.

   #4756

   Hi Bob,
   Hartelijk dank voor je reactie in deze. Van de gemeente kreeg ik onderstaand antwoord nog:
   ”Het gaat niet om en bestemmingsplanwijziging wat we hier gaan doen. Er wordt geen nieuw bestemmingsplan gemaakt maar er wordt een omgevingsvergunning verleend voor een functiewijziging die we met een buitenplanse kleine afwijking van het bestemmingsplan kunnen regelen.
   Voor ons is het niet van belang of de VvE akkoord gaat.Het gaat er dus om of er privaatrechtelijke beperkingen zijn vanuit VvE. Zij vraagt zich af of dit afgedwongen kan worden via de VvE.”
   verandert dit nog iets aan de zaak?

   #4759
   Bob
   Deelnemer

    Hi Jaap,
    Geen dank, graag gedaan.
    Helaas verandert dat niets aan de zaak. De gemeente gaat niet over wijziging van bestemming in de Akte van Splitsing (AvS).
    Publiekrechtelijk is het dus wel rond te krijgen, maar of het binnen de VvE zomaar rond komt durf ik te betwijfelen. (Naar alle waarschijnlijkheid zal de AvS hier ook voor moeten worden aangepast, en dat is een moeizame, langdurige en kostbare zaak, naast de kosten voor de verbouwing)
    Je zou jouw zaak nog eens bij bestuur en leden kunnen bepleiten, in de hoop dat nadere toelichting een ander besluit zou kunnen opleveren, en anders past alleen een beroep op de rechter.
    Veel succes gewenst, vriendelijke groet, Bob.

   4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.