Gebruik mailadressen eigenaren.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #3267
  Anoniem
  Deelnemer

   Is het toegestaan als een eigenaar om alle eigenaren een mail te sturen als er zorgen zijn rondom VvE zaken? Iemand in onze VvE heeft deze lijst bewaard omdat diegene eerder bestuurslid is geweest en als bestuur zijn we daar niet blij mee. We denken dat die persoon de privacy wet overtreed. Klopt dit? Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

   #3268
   Bob
   Deelnemer

    Hi VvE HL,
    Het lijkt me hoog tijd om binnen jullie VvE eens (diep) na te gaan denken. Met strijd gaat geen van beide partijen er (ooit) komen.
    Absoluut zinloos om te gaan schermen met wetgeving.
    Waarop baseer je de gedachte dat je iemand kunt verbieden om zijn of haar mening te delen met anderen? De mening van het bestuur mag niet worden tegengesproken? Je hebt wetgeving nodig om iemand de mond te snoeren? Tellen de feiten en argumenten niet meer?
    Het gaat in een VvE niet om machtsspelletjes, maar om een gezamenlijk belang.
    Sta open voor andere meningen. Daar kom je veel verder mee.
    Mijn advies: stop met het hebben of krijgen van louter vermeend juridisch gelijk en begin met communiceren! Doe je dat niet dan eindig je als verliezer, samen met (alle) verliezers aan de andere kant.
    Vriendelijke groet, Bob

    #3270
    Bob
    Deelnemer

     Enig VvE-bestuur dient te dienen, maar wanneer ze besturen om te heersen is verlies gegarandeerd!

     #3272
     Carla
     Deelnemer

      Ben het met je eens hoor, maar het kan toch niet zomaar zijn dat een oud bestuurslid denkt mailadressen vanuit zijn bestuurstijd te kunnen gebruiken om bewoners te vertellen dat zaken niet goed gaan? Moet wel eerlijk zeggen op een paar punten is diegene erg accuraat en op zich ziet de brief er goed uit. We willen alleen niet met ze in gesprek. We denken dat dat niet veel zin heeft.

      #3273
      Bob
      Deelnemer

       Hi VvE HL,
       Als buitenstaander kan ik de situatie natuurlijk niet goed beoordelen.
       Wel vraag ik me af hoe je kunt weten/aantonen op welke manier betrokkene de mailadressen heeft verkregen. Dit nog los van de vraag of je iemand, die nu eenmaal de mailadressen heeft, überhaupt kunt verbieden die adressen te gebruiken. Betrokkene kan ook een brief maken en die bij de leden in de brievenbus stoppen (wie kan hem of haar dat verbieden).
       Ik zou zeker overwegen om, ondanks jouw idee over de kans van slagen, een poging te wagen om als bestuur betrokkene uit te nodigen voor gesprek (gebruik de knop allen beantwoorden?). Misschien is deze persoon wel bereid om het bestuursteam te versterken?!
       If you can’t fight them, join them.
       Vriendelijke groet, Bob

       #3277
       Carla
       Deelnemer

        Beste VvE HL,
        Ik lees je ‘probleem’. En dat probleem  is niet het gebruik van e-mailadressen maar het niet in gesprek willen gaan met een ( mede ) lid van de VvE. Wanneer het een kwestie van algemeen belang is zal je in gesprek dienen te gaan. Al is dat meerdere keren en ook ondanks de vooringenomen mening van het bestuur dat het geen zin zal hebben. Nu worden de leden alsnog in kennis gesteld en zal de kwestie , mogelijk, op een ledenvergadering aan de orde komen. Dan lijkt het me beter om dan aan de leden te kunnen melden wat er vanuit het bestuur aan aandacht is uitgegaan naar degene die de problemen aan wil (de) kaarten.
        Wees transparant en luister met geduld en begrip daar kom je echt een stapje verder mee, zo is mijn ervaring. ( met ook ooit eens een lastig lid ) 😉
        Succes en vriendelijke groet,
        Carla.

        #3317
        VvE-stem
        Deelnemer

         maar het kan toch niet zomaar zijn dat een oud bestuurslid denkt mailadressen vanuit zijn bestuurstijd te kunnen gebruiken om bewoners te vertellen dat zaken niet goed gaan?

         Als VvE-lid ben ik van mening dat het toch niet zomaar kan zijn dat nieuwe bestuursleden denken mailadressen toe te kunnen eigenen, omdat een oud-bestuurslid de bewoners vertelt dat zaken niet goed gaan!

         #3860
         Carla
         Deelnemer

          Waarom zouden eigenaren (of oud bestuursleden) dit niet mogen? Een mail sturen is gelijk aan het volproppen van brievenbusjes met zulk soort zaken, maar dan op een moderne manier.

         8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
         • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.