Gedupeerden VvE beheerder

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op maart 2, 20189:56 pm door .
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #6788
  Tinka Chabot
  Deelnemer

   [naam VvE beheerder] is 7 jaar lang onze externe bestuurder/beheerder geweest. Hij heeft onze VvE financiëel uitgekleed door eigenmachtig de Rechtsbijstandsverzekering op te zeggen, facturen te betalen voor werkzaamheden die nooit uitgevoerd zijn en facturen van andere VvE’s via onze rekening betaald. Verder voerde hij eigenmachtig allerlei werkzaamheden uit, waar de VvE geen toestemming voor had gekregen, voerde werkzaamheden wel uit die nooit besproken waren, nam hij de telefoon nooit aan, reageerde niet op mails, belegde geen vergaderingen, kwam toezeggingen niet na, heeft 4 jaar geen decharge gekregen voor gevoerde financieel beleid enz. enz. De waslijst van misstanden is enorm. Te lang voor hier. Nu ben ik op zoek naar meerdere VvE’s die ook gedupeerd zijn door [naam VvE beheerder]. Ik ken nog een paar andere VvE’s die ook zo behandeld zijn, maar die hebben geen zin/tijd om hier nog energie in te steken, blij dat ze van hem af zijn. Hij heeft per 1 januari 2018 de overeenkomst met onze VvE opgezegd, omdat hij “teveel tijd aan onze VvE moest besteden”. Nu zitten we met de gebakken peren, omdat we hem nergens meer op aan kunnen spreken. Zit je zelf in zo’n VvE die beheerd wordt door [naam VvE beheerder] en ontstaan daardoor problemen, dan hoor ik dat graag.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
   #6790
   Beer1802
   Deelnemer

    7 jaar! Hebben de leden niet een beetje zitten slapen om het zover te laten komen? Is hier niet een juridische procedure nodig?  Het kan toch niet zo zijn dat een VvE door dit wanbeleid zo gedupeerd wordt?
    Groet
    Henk

    #6793
    Tinka Chabot
    Deelnemer

     De eerste 4 jaar gingen redelijk, de laatste drie jaar liep het pas uit de hand. We hebben hem steeds gewezen op zijn plichten en hij zegde toe dat op de volgende vergadering recht gebreid te hebben. Als je één keer per jaar vergaderd, duurt het lang voordat je achter bepaalde zaken komt. Vooral als je geen inzage hebt in de uitgaven. Die krijg je alleen als kascie pas na het boekjaar te zien. De schade kan zo dus behoorlijk oplopen. Gehaaide beheerder dus, die precies weet wat hij doet en weet tot hoever hij kan gaan. Gewoon het laatste jaar geen vergadering beleggen, ook niet na herhaalde verzoeken en je bent zo weer een jaar verder.Pas als de grond te heet wordt onder zijn voeten zegt hij de boel op. Wat kan je dan nog doen?

     #6794
     Beer1802
     Deelnemer

      Ik heb geen idee of het mogelijk is maar zou het mogelijk zijn om bijvoorbeeld door een accountent de afgelopen jaren financieel door te lichten. Het zal een paar centen kosten , maar gerechtigheid lijkt mij hier toch wel op zijn plaats.

      #34980
      Rob
      Deelnemer

       “… Vooral als je geen inzage hebt in de uitgaven. Die krijg je alleen als kascie pas na het boekjaar te zien. De schade kan zo dus behoorlijk oplopen. Gehaaide beheerder dus, die precies weet wat hij doet en weet tot hoever hij kan gaan.”
       In vrijwel de meeste VvE’s worden de boeken pas gecontroleerd na afsluiting van het boekjaar.
       Als de kascommissie zijn werk grondig doet hoeft dat ook geen probleem te zijn.
       Wat heeft de kascommissie over deze kwestie gerapporteerd aan de vergadering?
       Daarnaast kan je als individueel lid ook nog, op ieder moment, inzage verzoeken in de administratie !

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.