geen controle administratie

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #10523
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Al 6 jaar hebben wij als leden van de VvE/kascommissie geen inzage in de boeken, originele afschriften en kortom de bonnetjes.  Het bestuur heeft jaren geleden alle verantwoordelijkheid van zich afgeworpen (ontslag genomen) door onenigheid met de leden (administratie klopt niet) Leden hebben hun bijdrage opgeschort ivm onbetrouwbaarheid van het bestuur, niet nakomen afspraken,  heikele punten kwamen niet in de notulen, overschrijding toestaande uitgave zonder overleg mt de leden etc.  Nu wil het bestuur zijn appartement verkopen en komt ineens tot leven. Aanmaningen om achterstallige bijdrage over te maken, vergadering bijeen geroepen, jaarrekening erbij, zonde controle administratie. Hij wil groot onderhoud plegen ivm de verkoop van zijn appartement terwijl er jaren niemand thuis was en wij als leden steeds met een kluitje het riet in werden gestuurd. Wat een drama. Er is al een paar keer aangifte gedaan tegen de bestuurder wegens huisvredebreuk en belaging, en erger en hij (niet de rechter) heeft contactverboden opgelegd en wil nu wel vergaderen kennelijk voor zijn eigen belang.  Ik weet niet hoe het veder moet. Leef al te lang in deze hel. Geen geld om te procederen wat hem goed uitkomt.  Hoe moeten we dit nu aanpakken?

  #10525
  ambtsman
  Deelnemer

  Ik zou zeggen: benoem een nieuw bestuur.

  #10533
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  De ontslagname van het bestuur even opnieuw opzoeken.  Op grond daarvan een nieuw bestuur benoemen.  Blijft de vraag: Waarom is dat zes jaar geleden niet gebeurd toen het bestuur ontslag nam?
   

  #10534
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Omdat we geen de-charge konden verlenen vanwege de administratie die we niet konden/mochten controleren. Zouden we ontslaan dan is het bestuur ook niet meer verantwoordelijk voor zover we dat begrijpen. Jaren blijven vragen maar geen respons.

  #10535
  Rob
  Deelnemer

  Bij het niet verlenen van decharge is/blijft de bestuurder alleen verantwoordelijk/aansprakelijk over de periode waarin hij bestuurder is geweest.
  Als de bestuurder destijds daadwerkelijk ontslag heeft genomen had de VvE er ook destijds al voor moeten zorgen dat er een nieuwe bestuurder benoemd werd.

  Nu wil het bestuur zijn appartement verkopen en komt ineens tot leven.

  Als deze bestuurder destijds ontslag heeft genomen zal hij eerst weer formeel benoemd moeten worden door de vergadering voordat hij zijn taken weer op zou kunnen pakken.
   

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.