geen informatie vanuit bestuur

 • Dit onderwerp bevat 6 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juli 27, 20189:20 pm door .
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #7763
  gertrees
  Deelnemer

   goedenavond,

   Wij zijn een appartementencomplex met 16 appartementen. Een van de appartementen staat te koop. We hebben aspirant-kopers die 7 aug. aanstaande zouden komen wonen. Door dat in de AvS staat dat wij zorg-appartementen zijn krijgen zij geen hypotheek. m.a.w. de appartementen zijn onverkoopbaar op dit moment. dat is erg en ingewikkeld maar niet mijn probleem voor deze site.

   Het bestuur weet hier al weken vanaf, wij als eigenaren zijn niet ingelicht. Ik heb daarom een mail verzonden en gevraagd om opheldering. Ze schuiven het antwoord voor zich uit.  Nu mijn vraag. Welke maatregelen of acties zijn er nog voor mij en de anderen natuurlijk, mogelijk.

   Ik ben erg boos en verontrust. Wat houden ze nog meer achter ga je snel denken. Dank voor het meedenken bijvoorbaat

   Trees Middelkoop

   #7766
   Rob
   Deelnemer

    Misschien eerst eens kijken waaróm de aspirant-kopers geen hypotheek krijgen !
    Dat je geen hypotheek kunt krijgen omdát het een zorgwoning kan ik mij niet zo voorstellen.

    #7767
    Rene
    Deelnemer

     De splitsingsakte heb je ook gehad bij het kopen van de woning, dus in hoeverre ben je niet ingelicht door ‘t bestuur, van iets wat je al sinds de aankoop van de woning had kunnen weten?
     Anders gezegd, wat verwacht je precies van ‘t bestuur?
     Wat betreft zorgwoningen, daar gelden vaak aanvullende eisen en verplichtingen voor, waardoor banken bergen op de weg zien bij een eventuele excutieverkoop. Dat is de rede dat het verkrijgen van een hypotheek lastiger is, maar niet onmogelijk. Even googlen maakt duidelijk dat er speciale zorgwoninghypotheken zijn. Niet veel, maar ‘t bestaat wel.

     #7769
     gertrees
     Deelnemer

      Allereerst dank voor uw reacties
      ik heb een gewoon appartement geen zorgappartement gekocht. zonder enig probleem.  20 jaar geleden is er een bouwvergunning aanvraag gedaan voor zorgwoning. Dit omdat anders de bouwvergunning niet toegekend zou worden.
      In de AvS staat in art. 40 de zorg beschreven. maar een jaar na oplevering hebben de eigenaren die zorg afgewezen. Nu speelt het een rol. wij zouden dus de AvS moeten wijzigen?
      het bestuur licht ons niet in over de gerezen problemen bij de verkoop van het appartement. dat vind ik niet correct. Er wordt niet gereageerd op one mails, negeren noem ik dat.
       
       

      #7782
      Rene
      Deelnemer

       Er even vanuit gaande dat het schrappen van artikel 40 (de zorgwoningfunctie) op een rechtsgeldige vergadering is gebeurd, had daarop de AvS via de notaris aangepast moeten worden. Afhankelijk van de complexiteit (vaak akkoord alle bewoners èn hypotheekverstrekkers) kan dat best prijzig zijn.
       Dat zou nu alsnog kunnen/moeten gebeuren.
       Maar dit alles zou m.i. een verkoop/hypotheekaanvraag niet volledig hoeven te blokkeren. Zeker als de originele stukken aanwezig zijn waarmee aangetoond wordt dat artikel 40 effectief al jaren buiten werking is.
        
        

       #7787
       William
       Deelnemer

        Welke rol had het bestuur hierin moeten spelen dan? In de akte, die voor iedereen inzichtelijk is (zou moeten zijn), staat de situatie immers correct beschreven.

        #7796
        gertrees
        Deelnemer

         Fijn dat jullie reageren
         ik zal proberen het goed uit te leggen. In 1998 heeft een projectontwikkelaar dit complex gebouwd. Omdat hij geen bouwvergunning kreeg op woon appartementen heeft hij er een woon-zorgcomlex van gemaakt, eea is opgenomen in de AVS. De toenmalige bewoners hebben na veel overleg de zorg afgewezen . In de loop van de jaren zijn de appartementen ook gewoon van eigenaar gewisseld. Tot nu. Aspirant kopers hebben na het tekenen van het voorlopig koopcontract van de bank gehoord dat ze voor dit appartement geen hypotheek krijgen omdat er zorg op zit. Is ons appartement nu onverkoopbaar?
         hoe eea precies zit weet ik niet het bestuur wel. Die weigeren het uit te leggen. Ik heb schriftelijk per mail uitleg gevraagd en nu na een week geen reactie.

        7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.