Geen inzage meer in TWINQ

 • Dit onderwerp bevat 32 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #35205
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hoi William,

  Zoals ik begrijp zijn jullie ook SKW gecertificeerd. Ik reageer even op jouw onderstaande opmerkingen:

  Bij ons is er standaard een presentielijst (dus ledenlijst). Een debiteurenlijst is er niet standaard bij, dit is geconsolideerd in de jaarrekening. Ik kan me ook niet herinneren dat er ooit om is gevraagd eerlijk gezegd, leden hebben immers inzage in Twinq.

  Ik zie de jaarrekening ongeveer als een samenvatting van de kasmap, die naar wens de VvE verschillend vorm kan worden gegeven. Ik heb zoals gezegd nog nooit meegemaakt dat er naar een debiteurenlijst gevraagd werd. Verder is en blijft het zo dat een ieder (lid) op elk gewenst moment de actuele situatie kan raadplegen, ook buiten de vergadering om.

  Ook onze VvE heeft een SKW gecertificeerde beheerder en deze maakt gebruik van Twinq. De leden hadden inzage in de gehele financiële administratie, ook de debiteuren.

  Na aantreden van een nieuw bestuur is deze inzage echter beperkt. Op de vraag aan de beheerder waarom deze inzage is beperkt werd eerst als reden opgegeven dat het een softwareprobleem was en dat dit hersteld zou worden. De beheerder gaf aan dat hij bekend was met het recht op inzage en dat ieder lid hier recht op had.

  Het “software probleem” is nooit opgelost. De reden waarom leden geen recht meer hebben op inzage is een bestuursbesluit. Oplossing van de beheerder in overleg met het bestuur:

  Als leden iets willen inzien moet er een verzoek worden ingediend bij het bestuur met opgave van reden waaróm je iets in wilt zien. Als het bestuur toestemming geeft dan wordt dit doorgegeven aan de beheerder en pas dan krijg je inzage.

  Tsja… je begrijpt dat er nooit toestemming gegeven wordt door het bestuur.

  Ondanks dat er in de beheerovereenkomst staat dat de gehele financiële administratie is in te zien in Twinq. En deze beheerovereenkomst is toch afgesloten met de leden van de VvE en niet met het bestuur!

   

   

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.