Gegevens op beheersite

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 28)
  • Auteur
    Berichten
  • #9067
    Stef
    Deelnemer

      hoi allemaal,

      Al eerder geschreven over feit dat bestuur voor ons getekend heeft bij beheer over verstrekken van gegevens zonder medeweten. Dit even ter info.

      Ons beheer heeft website. Met forum enzo. Als lid kun je opgeven of je gegevens door leden gezien mogen worden of niet. 1 bestuurslid en 1 lid mocht geloof ik de rest allemaal anoniem. Ook wij.

      Dus niemand wil eigenlijk dat de buren je gegevens hebben. Echter nu zag ik vandaag op een werkbon. Mijn naam adres geheime telefoon nr e-mailadres.  Vrij te bekijken door buren zowel huur als koop. Ik ben daar niet zo blij mee. En gevraagd dit weg te halen maar stond er nog steeds.

      Mag dit? Zo nee kan de ondertekening van bestuur er voor zorgen dat dit mag?

      En mogen bestuursleden gegevens doorgeven aan andere kopers en huurders. Zoals telefoon nr en mail. Heb je wel privacy als je in appartement woont.

      Met vriendelijke groet Stef

      • Dit onderwerp is gewijzigd 1 maand, 3 weken geleden door .
      #9071
      Bob
      Deelnemer

        Mag dit?

        Neen.

        Zo nee kan de ondertekening van bestuur er voor zorgen dat dit mag?

        Neen.

        En mogen bestuursleden gegevens doorgeven aan andere kopers en huurders. Zoals telefoon nr en mail.

        Neen, niet zonder jouw expliciete toestemming, en zonder jouw toestemming hooguit om een wettelijk gezien goede grond.

        Heb je wel privacy als je in appartement woont.

        Ja.
        Nu het kwaad al is geschied rest jou slechts een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Die zijn al voor beduidend mindere kwesties lastiggevallen.

        #9072
        Rob
        Deelnemer

          Dus niemand wil eigenlijk dat de buren je gegevens hebben

          Dus… we kopen een appartementsrecht, een aandeel in het gezamenlijk eigendom van het complex, maar we willen absoluut niet op de hoogte zijn van de contactgegevens van anderen die mede-eigenaar zijn van hetzelfde complex.
          Ik blijf het bijzonder vinden !
          Daarnaast kan de buurman die nu jouw contactgegevens absoluut niet mag zien bij wijze van spreken morgen bestuurslid zijn .
           
           

          #9075
          Stef
          Deelnemer

            Hoi Bob,
            Dank voor reactie. Duidelijk!
            Hoi Rob,
            Dank voor reactie als men op forum aangeeft anoniem te willen blijven waarom dan rekeningen met alle gegevens online zetten. Laat dan die keuze optie weg.
            Vind zelf niet nodig dat heel complex huur en koop je gegevens heeft ondanks dat van ons allemaal is. Als de wet er dan is, het mag niet en wij willen dat niet. Dan lijkt ons dat ze dat ook niet moeten doen.
            als wel mag houden we rekening met wat we geven.
             
            met vriendelijke groet.
            Stef.
             

            #9082
            Rene
            Deelnemer

              Er zou een scheiding moeten zijn tussen huurders en eigenaren. Een VVE kent namelijk geen huurders (als onderdeel van de VVE). En m.i. hebben huurders niet heel veel te zoeken in het systeem van de VVE. Hoogstens als contactpersoon voor het afhandelen van werkbonnen.
              Binnen de VVE schrijft de AvS een bepaald deel van administratie voor en regelt ook inzicht in de stukken voor de eigenaren. Dus op basis van de AvS kan elke buur (eigenaar!) over jou gegevens beschikken.
              Stel dat je bestuur het volledig zou laten afweten, dan moet je op basis van de ledenlijst wel je buren (wederom de eigenaren) wel kunnen aanschrijven om een ALV te organiseren bijvoorbeeld.
              Let wel op, de AVG heeft kort door de bocht als doel het nodeloos vergaren van gegevens in te perken. Het doel is nooit geweest de werkbaarheid van organisaties en bedrijven onmogelijk te maken.
              Het lastige is, de wet is nieuw, er is nog nauwelijks jurisprudentie en het sluit niet altijd goed aan bij de praktijk.
              Kan iedereen zich nog de warmtewet herinneren. Menig VVE met blokverwarming zat met de handen in het haar, want ze waren opeens een energieleverancier die aan extra wettelijke regels moest voldoen. Dat is toen ook binnen een jaar aangepast omdat in de praktijk gevolgen had waar de wet in zijn opzet helemaal niet voor bedoelt was.
               
               

              #9083
              Bob
              Deelnemer

                Stef, geen dank, graag gedaan.
                Voor alle zekerheid nog even, gezien de overige reacties.
                Iedere eigenaar heeft, net als iedere ingezetene in Nederland, wettelijk verplicht, een naam, adres en woonplaats (of tenminste een briefadres).
                Het bestuur is verplicht om een register van o.a. de eigenaars aan te leggen met als ondergrens naam, adres en woonplaats van alle eigenaars (en niet meer dan die gegevens).
                Meer dan naam, adres en woonplaats vind je dan ook niet in het kadaster, en in elk geval géén mailadressen en/of telefoonnummers.
                Niemand kan worden verplicht om internet te hebben, laat staan een mailadres, en ook een telefoonnummer is in Nederland niet wettelijk verplicht.
                Niemand kan jou verplichten/dwingen om een (geheim) telefoonnummer af te staan.
                Je hebt jouw wettelijke recht op jouw privacy en het hebben van een geheim telefoonnummer dat je met niemand hoeft te delen.
                Hoe makkelijk het ook kan zijn, een VvE is prima, en al tientallen jaren, te runnen met alleen maar naam, adres en woonplaats van de eigenaars, en alle besluitvorming geschiedt in beginsel in de vergadering, en niet via telefoontjes en/of mailtjes.
                Het is ontegenzeggelijk handig om als bestuur de leden te kunnen benaderen en informeren per mail, en om leveranciers en dergelijke rechtstreeks met jou als belanghebbende per telefoon te laten communiceren, maar dat is zeker geen reden om jouw (geheime) nummer te delen met anderen, overige eigenaars incluis (en al helemaal geen derden als huurders en nog anderen). Andere eigenaars hebben op geen enkele manier, en om geen enkele reden, recht op een (geheim) telefoonnummer.
                Met het via een factuur publiek bekend maken van jouw (geheime) telefoonnummer schendt het bestuur/de beheerder op ontoelaatbare wijze jouw privacy. Daar is niets op af te dingen.
                😉

                #9091
                Stef
                Deelnemer

                  Hoi Rene,
                  Dank voor je reactie. Wij vinden ook dat er een scheiding moet zijn tussen huurders en kopers maar die is er niet blijkt uit feit dat we gemaild werden door een huurder( die dus ons adres had). En die had ze niet van ons. Waarschijnlijk ging die weer via notulen.
                  Hoi Bob,
                  Dank voor je reactie. Was niet slim van ons om geheim nr te geven maar op dat moment hadden we geen ander nr. En dachten dat ze als bestuur bij zich zouden houden. We hadden wel twijfels en dat toen ook gezegd. Ondertussen nieuw. Maar alles staat nog steeds op de site dus erg happig om nieuw door te geven zijn we niet.
                  De ondertekening door bestuur dat ze gegevens mogen delen daar maak me dus wel zorgen om als dit gevolg is. Daarom vinden wij nu ook dat voor elke ondertekening ten name van ons als VVE wij vooraf op de hoogte moeten zijn.
                  we kijken nog ff aan of weggehaald word en wat we moeten doen.
                  Groet Stef.
                   

                  #9093
                  Bob
                  Deelnemer

                    De ondertekening door bestuur dat ze gegevens mogen delen daar maak me dus wel zorgen om als dit gevolg is.

                    Met dit te ondertekenen overschrijdt het bestuur haar bevoegdheden. Het bestuur mag dit helemaal niet bepalen en ondertekenen.

                    #35007
                    Stef
                    Deelnemer

                      Hoi Bob,
                      Dank voor je reactie. ik heb toen der tijd hierover een plaatsing hier gemaakt en begreep daaruit dat dit min of meer normaal was. Niet helemaal zoals hoorde maar ook niet iets om me druk over te maken. Maar hoever reikt dan zo,n ondertekening. We geven gegevens alleen door aan mensen die komen werken. Of gaat het verder.
                      Ondanks de vraag  het te verwijderen is nog steeds zichtbaar.
                      Groet Stef

                      #9105
                      Bob
                      Deelnemer

                        Wat er destijds is begrepen en geschreven doet wat mij betreft niet echt ter zake.
                        Een bestuur dat haar boekje te buiten gaat (zoals in jouw geval) is alleen te stoppen via een rechter, of in casu bia de AP.
                        Het is helaas niet anders.

                        #9118
                        Stef
                        Deelnemer

                          Hoi  Bob,
                          dank voor reactie. Zo vaak hulp gevraagd, maar er word nooit ingegrepen daarom kan men net doen wat ze willen.
                          Telefonisch contact gehad. Men was verbaasd dat we wilde dat er een werkbon verwijdert moest worden. Vrijdag al per mail gevraagd.
                          Heel vaak is ook sorrie foutje, en die x erop sorrie foutje enz.
                          Affijn hopelijk laatste x en deze week eraf.
                          Groet Stef
                           
                           

                          #9122
                          Rob
                          Deelnemer

                            Telefonisch contact gehad. Men was verbaasd dat we wilde dat er een werkbon verwijdert moest worden. Vrijdag al per mail gevraagd.

                            Misschien duurt de reactie van de bestuurder/beheerder zo lang omdat die reactie per post toegestuurd moest worden, tenslotte willen we niet dat telefoon en emailgegevens binnen de VvE opgeslagen worden…… toch?
                            Of….. is het gebruik van telefoon en mail binnen het beheer van een VvE toch meer gemeengoed dan we denken?
                            Wellicht hebben ze daarom in het nieuwste MR2017 het bestuur nu ook al verplicht een gebruikersregister aan te leggen met daarin contactgegevens zoals telefoon en email !?
                             
                             

                            #9123
                            Bob
                            Deelnemer

                              Wellicht hebben ze daarom in het nieuwste MR2017 het bestuur nu ook al verplicht een gebruikersregister aan te leggen met daarin contactgegevens zoals telefoon en email !?

                              Dat is ook bij mij al lang bekend.
                              Maar met een verplichting van het bestuur in de hand kun jij nog steeds niemand dwingen om internet te nemen en/of een emailadres. Datzelfde geldt voor een telefoonnummer.
                              Dit nog los van het simpele feit dat er sprake moet zijn van lidmaatschap van een VvE onder MR2017, en dan nog ben ik benieuwd hoe je mij gaat dwingen de 3 genoemde zaken te hebben als je ze niet van me krijgt. Denk jij echt dat enige rechter mij gaat/kan dwingen om internet (een abonnement) te nemen omdat ik VvE-lid ben? Of gaat de VvE mijn internetabonnement vergoeden?
                              Denk je dat je deze zaken met een eenvoudig MR zomaar kunt afdwingen??
                              Hoor graag van je welke wetgeving het hebben van een telefoonnummer, internet en mailadres voorschrijft. Genoeg ouderen (en ook jonger(en)) die op internet niet bestaan en digitaal niets kunnen.

                              #9126
                              Bob
                              Deelnemer

                                Men was verbaasd dat we wilde dat er een werkbon verwijdert moest worden.

                                Hi Stef,
                                Is ook niet echt nodig. Het bestuur en/of de beheerder hadden, zonder iemand te kort te doen, de werkbon kunnen publiceren nadat jouw (geheime) privacygevoelige gegevens onleesbaar waren gemaakt. Dat is de zorgvuldigheid die de AVG van o.a. het bestuur vraagt.
                                Het bestuur hoeft niemand (van de leden) een factuur te onthouden, maar het bestuur is zeker niet bevoegd om ongevraagd (sterker nog, tegen jouw wil/wens in) anderen (zonder een wettelijk gezien verdraaid goede reden) jouw persoonsgegevens te verstrekken.
                                Met vriendelijke groet, Bob

                                #9128
                                Stef
                                Deelnemer

                                  Hoi Rob,
                                  dank voor je reactie. De senioren zonder ab hebben mazzel. Zij krijgen alles keurig per post. Maar van ons word alles te pas en te onpas gedeeld. Modelreglement 2017 is niet van toepassing op ons.
                                  hoi Bob.
                                  Dank voor je reactie tis in dit geval beheer, we hebben apart beheer en eigen bestuur en beide zijn erg gemakkelijk in tekenen en gegevens delen.
                                  En misschien mag wel of is niet zo erg of wat maakt uit het uit met wat moeite komt men er toch achter. Maar wij persoonlijk willen dit gewoon niet. En als er dan een wet gemaakt word die ervoor moet zorgen dat men dit niet doet dan moet men gewoon ook niet doen.
                                  En al eerder zijn er dingen voorgevallen welke niet door de beugel kunnen alleen was er toen geen agv wet.
                                  Met vriendelijke groet Stef.
                                   
                                   
                                   

                                15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 28)
                                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.