Gemeenschappelijke VVE delen prive gebruiken

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #10218
  Roel
  Sleutelbeheerder

   In onze VVE loopt een stuk gemeenschappelijk groen door een deel van onze tuin. Volgens de splitsingstekening is dit stuk gemeenschappelijk (VVE ‘bezit’). Het leidt echter nergens naartoe, de overige leden van de VVE hebben er ook geen baat bij (en gebruiken het ook niet).

   Ik zou dit wel willen kopen van de VVE, maar dan zou de akte gewijzigd moeten worden, en dat is een complexe en kostbare zaak.

   Ik heb door onderstaande berichten zitten lezen en het lijkt erop dat de VVE wel toestemming kan geven tot ‘tijdelijk’ gebruik van een gemeenschappelijk deel aan een prive-eigenaar. Kan ‘tijdelijk’ worden gedefinieerd als: zolang ik de woning in bezit heb?

   Is huren van de VVE, bijvoorbeeld voor een symbolische euro (of meer) een mogelijkheid om dit gemeenschappelijke stuk in gebruik te nemen?

   Is voor beide opties een gewone meerderheid voldoende of verreist dit 80% van de stemmen?

   Hartelijk dank,

   Henk

   https://www.vve-forum.nl/onderwerp/gemeenschappelijke-ruimte-kopen-voor-dakterras/

   Ingebruikgeving van gemeenschappelijke gedeelten in een appartementensplitsing

   Hof: alleen permanente toestemming dakterras nietig

   Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

   #10237
   Rob
   Deelnemer

    Persoonlijk denk ik dat je in deze kwestie officieel niet veel anders kan dan daadwerkelijk de splitsingsakte te wijzigen.
    Ik zie toch wel enig verschil tussen een dakterras en deze kwestie.
    Onofficieel kan het misschien ook geregeld worden 😉
    Dan gaat het net zo lang goed tot er iemand ooit misschien moeite mee heeft en er iets over gaat zeggen of je bent na 20 jaar misschien eigenaar geworden door verjaring 😉
     

    #10242
    Roel
    Sleutelbeheerder

     Dank

     Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

     #11718
     Roel
     Sleutelbeheerder

      Inderdaad moet in dergelijke situaties de splitsingsakte worden gewijzigd… en dat is een kostbare zaak. Binnen onze VvE heb 6 mede-eigenaren per tuin vele vierkante meters van de gemeenschappelijke tuin gehuurd. Alleen betalen ze geen huur en laten de VvE bestuurders het afweten … Na een x-aantal jaren kunnen betreffende eigenaren eigendomsrechten claimen ten koste van andere VvE-mede-eigenaren… dat wordt knokken

      Ik weet niet alles, maar daar weet ik dan wel alles van...

      #11720
      Bob
      Deelnemer

       Alleen betalen ze geen huur en laten de VvE bestuurders het afweten … Na een x-aantal jaren kunnen betreffende eigenaren eigendomsrechten claimen ten koste van andere VvE-mede-eigenaren… dat wordt knokken

       Interessant! Hoe verhoudt huren zich in dit geval tot de vereisten voor verkrijgende en bevrijdende verjaring, met name het bezitsvereiste?

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.