Gesjoemel met VVE gelden

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op juli 17, 20228:21 pm door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #10615
  Anoniem
  Deelnemer

   Beste Allen,

   Ik woon sinds kort in een complex met veel ouderen en ik werk nog 4 dagen + ZZp en ouders die in de lappenmand liggen (mantelzorg). Ik heb mij dus tot op heden behalve wat vrijwilligerswerk niet verdiept in de VVE. Bij koop zag het er op papier wel goed uit en koop de bouwkeuring was goed. Helaas is er bij ons om diverse zaken commotie onstaan. De verdeelsleutel klopt niet, het oude bestuur heeft de statuten niet goed uitgevoerd en verbouwingen in het eigen appartement toegerekend aan de VVE. Inmiddels blijken er geen reserves meer, de reserves in de boeken kloppen niet.

   Daarnaast zijn er verkeerde declaraties gedaan en bedragen hoger opgevoerd dan uitgegeven, ook is er naar betaalde lijnen gebeld vanuit de bestuurskamer voor honderden euro’s. Dit bestuur is weg maar het nieuwe bestuur heeft de handdoek al in de ring gegooid. Veel ouderen snappen het niet, het is altijd zo gegaan dat zaken in huis op kosten van de VVE werden gerepareerd, tijdens de vergadering wordt veel geschreeuwd en is het gedrag grensoverschrijdend.

   De aangedragen oplossing is niet het herstel van vertrouwen maar de al hoge bijdrage verder verhogen. Ik heb mijn meer dan 40 jaar oude appartement zelf verbouwd, nieuwe elektra, nieuwe keuken, radiatoren …etc. Het voelt niet fair om de verbouwingen van mijn buren te financieren. Maar ik heb nu ook geen budget over om een advocaat in te schakelen.

   Wat is wijsheid? Zijn er zaken die ik of anderen kunnen ondernemen om te zorgen dat er weer netjes met geld wordt omgegaan. Zorgen dat geld ten goede komt aan de constructie van het gebouw en de algemene ruimten. Het is eigen grond: de riolering blijkt prut en er zijn lekkages tgv oude ramen, schuifpuien die al 40 jaar aanwezig zijn alsmede een dak waar nooit wat aan is gedaan. Ik heb inmiddels lekkende ramen zelf vervangen. Dat lijkt mij toch allemaal belangrijker dan de design radiator van mijn 84 jarige buurman…bij wijze van spreken…..

   Inmiddels zijn er 2 kampen in ons ooit zo gezellige gebouw waar de buren op vrijdag een borrel met elkaar dronken.

   Heeft iemand raadt?

    

    

   #35019
   Rob
   Deelnemer

    De enige raad die ik je/jouw VVE kan geven is om goed de splitsingsakte door te lezen en daar naar te handelen.
    Wanneer er geheel conform die akte (en andere regelgeving binnen de VvE) gewerkt wordt zou het naar mijn idee goed moeten gaan.
    En……………. neem een rechtsbijstandsverzekering, altijd handig voor de individuele eigenaar !
     

    #37206
    VvE-stem
    Deelnemer

     Bij koop zag het er op papier wel goed uit

     Ik voel je pijn. Ik ben er ook ingetrapt.

     het oude bestuur heeft de statuten niet goed uitgevoerd en verbouwingen in het eigen appartement toegerekend aan de VVE. Inmiddels blijken er geen reserves meer, de reserves in de boeken kloppen niet.

     Jeeje, wat een wanorde.

     Dit bestuur is weg maar het nieuwe bestuur heeft de handdoek al in de ring gegooid.

     Dat zegt wel iets.

     Wat is wijsheid? Zijn er zaken die ik of anderen kunnen ondernemen om te zorgen dat er weer netjes met geld wordt omgegaan.

     Ja dat is er zeker, maar dat gaat je veel vrije tijd kosten. Je kan zelf in het bestuur gaan en de onrechtmatige uitgaven blokkeren. Vervolgens rechtsbijstand inschakelen met de vraag hoe de onrechtmatige kosten uit het verleden verhaald kunnen worden (in ieder geval geen jaarrekening goedkeuren).

     #37212
     monaster
     Deelnemer

      Mediator inschakelen lijkt me ook wel aan te bevelen. Iemand die in begrijpelijke taal eea kan uitleggen.
      Zelf in het bestuur gaan zitten zal niet alles oplossen. Je hebt immers met andere bestuursleden te maken die dezelfde mening zijn toegedaan.

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.