Gladheid bestrijden

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #4536
  Tol
  Deelnemer

  Wij hebben een appartementen gebouw met een galerij welke zich aan de zijde van de voordeuren bevindt. Met name in de winter als het vriest en/of sneeuwt zijn de galerijen glad en dient er op z’n minst gestrooid te worden. Hiertoe heeft het bestuur op iedere galerij een pul met zout neergezet. Dit waarschijnlijk om de bewoners zelf te prikkelen om zout te strooien. Heb dit echter nog nooit van iemand gezien. Ook het strooien wordt niet gedaan door de klussencommissie. De galerijen vallen onder gemeenschappelijke ruimten. Het bestuur heeft in het verleden onderzocht wat hier aan gedaan kan worden. Echter omdat de klus een te dure zaak is verder afgeblazen met de mededeling richting de bewoners dat als 1 van de bewoners een betaalbare oplossing heeft het bestuur hiervan op de hoogte gebracht wil worden.

  Mijn vraag is derhalve kort en bondig: Wie is verantwoordelijk indien een eventuele bezoeker lelijk ten val komt met als gevolg bv. een gebroken been. Wat te doen vwb de aansprakelijkheid.

  #4537
  William
  Deelnemer

  Hoi Tol,
  dit is één van de redenen waarom het voor de meeste VvE’s verplicht is om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De VvE is hier namelijk voor verantwoordelijk.
  Volgens mij is de oplossing trouwens simpel, alleen is er nooit iemand voor te porren. Het probleem tegen gaan betekent strooien, dus moet er tijd aan worden besteed. Wil de VvE hier iemand voor laten komen, kost het geld. Wil de vereniging dit zelf doen, dan zullen er vrijwilligers op moeten staan.
  Strooien met zout is overigens af te raden op betonnen galerijen. Zand is verstandiger.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.