Glasvezel

Tags: 

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #36716
  Forma
  Deelnemer

   In mijn appartementencomplex wordt begin april door KPN glasvezel naar binnen gebracht. Buiten voor het complex liggen de kabels er al.
   Moet er niet eerst een schouw gedaan waarin wordt vastgelegd hoe de kabels het gebouw binnen worden gebracht (denk o.m. aan ontsierende goten buitenlands met het boren van gaten in de muren) en waar de aansluitingen worden afgemonteerd?

   Moet een dergelijke schouwrapportage niet eerst worden goedgekeurd door de ALV?

   #36717
   kv66
   Deelnemer

    Bij ons is zo’n 7 jaar geleden glasvezel aangelegd. In een vroeg stadium (lang voordat er een schop in de grond gezet was) heeft ons bestuur toen zelf contact gelegd met de glasvezelfirma (regfiber, nu KPN). Door die firma werd standaard een schouw gedaan en dat rapport hebben we ook gekregen. Die schouw werd gedaan zonder dat we er bij waren. Dat was dus een schouw alleen van de buitenzijde en/of uit openbare bronnen Aan de hand daarvan is ons bestuur in overleg gegaan met Regfiber om de aansluitingen en de kabelloop op ons terrein is goede banen te leiden. Dat is wonderwel feilloos gelopen.

    Is een schouw verplicht. Ik denk het niet. Dit soort firma’s doen dat meestal voor zichzelf om de klus voor te bereiden.

    Moet een schouwrapport worden goedgekeurd door de ALV. Ik denk het niet. De VvE/ALV is geen opdrachtgever en heeft dus niets goed of af te keuren.

    De VvE moet wel toestaan of niet toestaan dat de KPN iets aan het gebouw aanbrengt en/of gaten boort door de muur, dan wel door/in de leidingkokers aan het werk gaat. Zolang de VvE geen toestemming heeft gegeven zal een vreemde firma, denk ik, niet snel zomaar aan de gang gaan. De KPN weet, althans behoort te weten, dat de VvE/het VvE bestuur eerst akkoord moet gaan. Daarnaast moet iedere individuele bewoner toestemming verlenen om de glasvezelkabel en het abonnee overnamepunt in de woning aan te leggen. Maar ook dat behoort de KPN te weten.

    Moet de ALV dit geheel goedkeuren. Ik twijfel, maar ik denk van niet en dat nu juist het bestuur eigenlijk daarvoor geëigend is omdat dit namens de bewoners af te handelen. Temeer daar er voor de bewoners cq. de VvE geen kosten aan zijn verbonden. Het is bij ons geen issue geweest, maar het bestuur heeft de bewoners wel dmv informatiebulletins op de hoogte gehouden.

    Bij ons zijn alle kabels en andere zaken via de bestaande leidingkokers geïnstalleerd en is het abonnee overnamepunt in de meterkast geplaatst, zoals alle andere aansluitingen (gas/water/elektra/telefoon/CAI).

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.