Grondgebonden woning kopen met appartementsrecht

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #1851
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

   Ik zit in oriënterende fase om een rijwoning te kopen waarbij de grond niet wordt verkaveld door het kadaster. Het is een blok geschakelde woningen die ooit door een corporatie op 1 gezamenlijk kavel is gebouwd. Het wordt dus in VVE-verband verkocht (appartementsrecht) onder de noemer eeuwigdurend volledig erfpacht. Pas als ooit de eerste lichting kopers van het blok volledig is vertrokken (zij hebben nog terugkoopverplichting aan de corporatie) zou deze appartementsrechtconstructie eventueel kunnen worden opgeheven.

   Omdat ik de woning wil met het oog op later misschien ooit aanbouwen probeer ik eventuele hindernissen in kaart te brengen. Heel strikt genomen weet je niet exact wat je koopt, er komt immers geen kadaster inmeten. Schuttingen zijn eigenlijk fictieve gebruiksgrenzen en geen vastgelegde perceelsgrenzen. Ik ga ervan uit dat in het koopcontract wel een harde oppervlaktemaat opgenomen wordt. Waarschijnlijk een zinsnede in de trant van een zoveelste deel van kavel nr. zus met oppervlakte zo.

   Het is nog niet zover dat ik een (concept)contract en splitsingsbeschrijving heb maar wat kunnen eventuele hindernissen/beperkingen zijn, ook voor de lange termijn met oog op uitbreiden van de woning en ooit doorverkopen naar een volgende koper? Loop je bv. kans op ernstige VVE bemoeienis of toestemming bij wijzigingen/uitbreidingen?</span></p>

   #1856
   Nederlandvve.nl
   Sleutelbeheerder

    Beste vragensteller,
    Ik heb geen enkele ervaring met betrekking tot je vraag. Beperk me dan ook maar tot het volgende: ik vermoed dat je, alvorens welke beslissing je ook gaat nemen, door wél inzage te verkrijgen in de Splitsingsakte, je aldaar reeds mogelijk al wat antwoorden in kan vinden.
    Succes en een vriendelijke groet,
    Carla.

    #1864
    William
    Deelnemer

     Ik zou wachten tot dat je de splitsingsakte in kunt zien.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.