Haperende Vve

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 7, 20246:33 pm door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #108077
  Snoopy007
  Deelnemer

   De AlV van mijn Vve heeft inmiddels ruim twee jaar geleden besloten om de rookgaskanalen te vervangen. In de offerte en ook uit verdere informatie van het bedrijf wordt alleen gesteld dat er geen VR ketels meer in het complex mogen zijn. Ongeveer een 6 weken voor de datum van werkzaamheden wordt er een inventarisatie door de het installatiebedrijf uitgevoerd naar het merk en soort cv ketel. Na 3 weken ontvang ik een standaardbericht dat 10 jaar oude jaarlijks onderhouden HR cv ketel niet voldoet, enige verdere technische onderbouwing ontbreekt. Uit de informatie die door het installatiebedrijf wordt gestuurd blijkt verder dat tijdens de werkzaamheden aan het rookgaskanaal mijn HR ketel zal worden gesloopt. Ondanks herhaalde e-mails aan het installatiebedrijf, de vve voorzitter en de vve administrateur geen antwoord gekregen op mijn vragen over een gedetailleerd plan van aanpak en een technische onderbouwing van de afwijzing van mijn cv ketel. Dit alles ten behoeve van mijn eigen gecertificeerde installateur om met hem te kunnen overleggen over de kennelijke ontstane situatie en welke oplossing(en?) er zijn. Sta niet echt te popelen om een nieuwe ketel aan te moeten schaffen. Ik onderken het belang van het vervangen van de rookgaskanalen maar voel mij nu erg voor voldongen feiten gezet en niet erg serieus genomen omdat ik niet begrijp waarom mijn HR ketel niet op het nieuwe kanaal kan worden aangesloten? In de Vve is modelreglement 1992 van toepassin

   #108305
   Rob
   Deelnemer

    De CV ketel behoort tot jouw privé eigendommen, daar mag de installateur dus verder niets aan doen, behalve opnieuw aansluiten op het nieuwe rookgaskanaal.
    In ieder geval is ‘slopen’ sowieso geen optie !

    Het zou kunnen dat de oude HR ketel niet voorzien is van een terugslagklep en daardoor niet op het nieuwe rookgaskanaal aangesloten zou mogen worden.
    Het is natuurlijk vreemd dat het bestuur of de installateur jou daar geen antwoorden op wil geven !

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.