Herstel dure keuken en vloer na lekkage

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #13457
  JosjeBaas
  Deelnemer

   Hallo,

   Onze onderburen hebben lekkage in de kelder. Dat komt vaak voor in Rotterdam.

   Ze hebben de kelder omgebouwd tot slaapkamers en keuken. Nu willen ze na redelijk vaak plekken te hebben laten injecteren, overgaan op een andere methode die de kelderbak waterdicht maakt. Deze operatie is kostbaar en het is een flinke ingreep. Ze zullen 2 maanden hun huis uit moeten, de keuken moet worden verwijderd en de gietvloer.

   Om de paar jaar moeten injecteren is natuurlijk ook kostbaar. Maar deze operatie is behoorlijk duur. De reparatie is voor de rekening van de VVE. Ik vraag me af of hier nog wel sprake is van een reparatie, het is immers een nieuwe methode, er wordt een nieuwe water dichte laag aangebracht in de hele kelderbak. Deze nieuwe afwerking is zeker ook waarde vermeerderend voor het de woning. Moeten wij akkoord gaan met het volledig betalen van  deze aanpak?

   Daarnaast denken ze (er is al veel contact geweest) dat de opstal verzekering niet alle gevolgschade gaat betalen. Dat begrijp ik, want het verwijderen en herplaatsen van een dure keuken om deze operatie uit te kunnen voeren is ook niet echt gevolgschade, toch? De kosten die niet door de opstalverzekering gaan worden betaald willen ze door de VVE laten betalen. Dure keuken (boven gemiddeld duur) en een dure gietvloer.

   Ook moeten ze twee maanden hun huis uit en elders wat huren, en die kosten willen ze ook door de VVE laten betalen.

   Ik weet dat we als VVE verantwoordelijk zijn voor de reparatie, die verantwoordelijkheid wil ik ook nemen. Maar is dit nog wel een reparatie, zo’n nieuwe waterdichte laag die er nooit heeft gezeten?

   En moeten wij als VVE inderdaad de huur van een ander appartement gaan betalen en de kosten voor de keuken en vloer als de opstal dit niet doet?

   Groet

   #13459
   JW.Dormans
   Deelnemer

    Ik zou me eerst eens in verbieding stellen met een Jurist van VvE belang. Deze kan jullie splitsingsakte en reglement dan nakijken.
    Vind vreemd een slaapkamer in kelder met badkamer. Heeft toch bestemming kelder!?
    OK vreemd dat VvE keukens plaatst is volgens mij privé woongedeelte maar daarvoor moet je zoals ik hier voor schreef splitsingsakte en huishoudelijk reglement raadplegen. Als deze zaken inderdaad onder de VvE vallen moet je betalen als dat op de juiste manier is beslist in de ledenvergadering. Privé zaken heeft VvE voor vernieuwing volgens mij geen nvloed op.
    Zaken die onder de VvE vallen betaald altijd de VvE en reserveer je ook voor via de maandelijkse servicekosten of via storting  in de VvE kas.
    En dat zijn de eigenaren van het VvE complex.
    Dus vraag een Jurist van VvE beland o.a. in  Eindhoven dit Juridisch te toetsen.
    Gr. Jo

    #13460
    JW.Dormans
    Deelnemer

     Moet zijn verbinding stellen en Ook vreemd

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.