het balkon van mijn bovenbuurman wordt door de VVE aangemerkt als mijn plafond

 • Dit onderwerp bevat 6 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #2432
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Ik heb een zware lekkage in mijn keuken. de keuken is een uitbouw en op de uitbouw zit het balkon van de 1ste etage. het balkon heeft houtrot en daardoor zijn de balkon platen poreus geworden. hierdoor lekt het bij mij naar binnen. de VVE beheerder (een verlengstuk van de eigenaar van de bovenste 3 etages) zegt daarover: doordat het balkon onderdeel is van mijn dak en derhalve aangemerkt wordt als mijn dak, is de schade voor mijn rekening, sterker nog ik moet ook het balkon laten maken.

  weet iemand of dit juridisch inderdaad zo is?

  grt

  #2435
  William
  Deelnemer

  Ik heb hier (wederom) maar één advies voor; Lees je splitsingsakte!
  Daar staat dergelijke informatie in 🙂
   
  Over het algemeen zijn deze zaken gemeenschappelijk goed, en dus voor de VvE (jij én de andere eigenaar). Zoals gezegd, dit staat in de splitsingsakte.

  #2439
  Joost H.
  Deelnemer

  Dat lijkt me niet nee! Daken en balkons zijn bijna altijd gemeenschappelijk. Zelfs als het balkon tot een bepaald appartmentsrecht (privégedeelte) behoort, kan de balkonconstructie nog altijd een gemeenschappelijke zaak zijn en geen privé zaak.
  Anders gezegd: ik ga er op voorhand van uit dat jij niet hoeft mee te betalen aan herstel van het balkon (lees: plat dak). Wellicht ook handig om gelijk even te checken of er wel een balkon/terras op dat dak aangelegd mocht worden (dus of hij in de splitsingsakte staat), en zo ja: of de eigenaar van dat terras niet wellicht aansprakelijk is voor schade aan het dak. Dat is soms namelijk het geval.
  Succes!
  JH

  #2440
  riobel
  Deelnemer

  dank voor de reacties. in de splitsingsakte staat dat onderhoud en reparatie uitbouw (mijn keuken) voor eigen rekening is.  echter de lekkage komt door het balkon op de eerste, dat balkon is echter op het eerste oog onderdeel van mijn dak. dus trekt de VVE de conclusie dat de lekkage mijn probleem is. (letterlijk eggen dat het balkon dus eigenlijk mijn dak is)
  doordat er geen dak onder het balkon zit, lekt he water door het balkon mijn keuken is.
  ik neem aan dat deze conclusie niet klopt?

  #2443
  William
  Deelnemer

  Ik neem aan dat de situatie als volgt is: Jouw keuken bevind zich in de uitbouw, waar geen verdere bebouwing boven is. Jouw bovenbuurman heeft in de gevel boven jouw keuken een deur, en houten vlonders op jouw uitbouw gelegd?
  Kijk op de splitsingstekening hoe de situatie op de begane grond en eerste verdieping is verdeeld. Best kans dat je bovenbuurman ten onrechte gebruik maakt van jouw uitbouw.

  #2445
  riobel
  Deelnemer

  het balkon is gelijk aan de bovenste etages, dus ik neem aan dat mijn uitbouw er later is onder geplaatst en inderdaad mijn keuken is onderdeel van de uitbouw.  de constructie loopt in elkaar over en ik denk dat mijn dak niet is doorgetrokken naar de muur. de balkon pilaren komen uit in mijn keuken (in de oorspronkelijke buitenmuur)  \volgens de VVe moet onder het balkon mijn dak zitten. daar zitten echter balken en platen en geen afgewerkt dak met zink. dus zijn ze van mening dat het balkon dus nu functioneert als mijn dak  en derhalve niet valt onder de VVE

  #2523
  Andrea59
  Deelnemer

  Als ik het goed begrijp heb jij een uitbouw laten maken onder het balkon van je bovenbuurman/vrouw? Als dat zo is, dan denk ik dat je zelf voor een  voldoende beschermend dak had moeten zorgen onder dit balkon. Je schrijft dat het dak niet is doorgetrokken, was dat dan niet je eigen verantwoording? Dat wat betreft de lekkage in jouw keuken.
  Het repareren van het balkon is niet jouw zaak. Dat is eigendom van de VVE en niet van jou. Als het jouw eigendom is, is het ook jouw dakterras en niet het balkon van de bovenburen.
   

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.