Hoe wordt eigenaarschap vastgesteld. HELP!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #37029

  Bij ons speelt al enige tijd de discussie over wie juridisch/formeel eigenaar is van een appartement, en dus stemrecht heeft in een ALV. Deze discussie wordt steeds feller.
  Wij zijn altijd uitgegaan van de gegevens vh Kadaster waarin de (mede)eigenaar wordt vermeld. Een persoon beweert nu dat bijv. een notarieel vastgelegd testament waarin het eigenaarschap is vastgelegd, een officieel document is voor het bewijs van eigenaarschap. M.a.w. hij beweert dat hij op grond van het testament, (mede)eigenaar is. Kadastraal is zijn vrouw eigenaar.
  Ik heb informatie ingewonnen bij andere vve’s en daar worden overal de kadastergegevens vermeld. Ook makelaars blijken de kadastergegevens als uitgangspunt te nemen.
  Wie kan mij op het goede spoor zetten? Waar kan ik lezen wat nu leidend is (BW of jurisprudentie o.i.d.) Wij hebben komende week, 27 juni, ALV daar wil ik het probleem definitief de wereld uithelpen.
  Alvast bedankt.
  secr. VvE.

  #37038
  Joost H.
  Deelnemer

   Ik snap het probleem niet… De vrouw is dood en de man bewijst dat hij erfgenaam is. Dus waarom moet een (eigenwijs) VvE bestuur daar dan voor gaan liggen?! Waarom denkt de VvE te kunnen bepalen dat die een soort rechtbank is die beslist met welke papieren genoegen wordt genomen (kadaster wel, notaris niet)…

  2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.