Hospitaverhuur

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #38215
  Anoniem

   In de splitsingsakte staat het volgende: Voorts is het alle appartementsrechten niet toegestaan de privé-gedeelten te exploiteren als pension- of kamerverhuurbedrijf. Op internet staan er verschillende definities van kamerverhuurbedrijf. Nu vraag ik mij af of het geoorloofd is om een kamer te verhuren in de volgende situaties:

   1. Ik woon in het appartement en verhuur een kamer aan iemand waarmee ik geen huishouden vorm.
   2. Ik woon in het appartement en verhuur een kamer aan iemand waarmee ik een huishouden vorm.

   Als dit is toegestaan, heeft de VvE hier nog wat over te zeggen als er verder niks in de splitsingsakte staat? Bijvoorbeeld nieuwe regels maken over het soort contract (onbepaalde/bepaalde tijd)

   #38218
   monaster
   Deelnemer

    Gezien de Splitsingsakte lijkt me optie 1. niet toegestaan.

    #38299
    Rene
    Deelnemer

     Er wordt m.i. twee specifieke vormen van verhuur verboden, maar niet alle vormen van verhuur.
     Pension is een soort van B&B gericht op kortstondig verblijf/overnachten. En kamerverhuurbedrijf is een oude term voor het verkameren van de woning, waarbij er geen hoofdverblijf meer overblijft. Maar alleen maar losse kamers met vaak gemeenschappelijk keuken/toilet/douche. Bijvoorbeeld een studentenhuis.

     Hier wordt het e.e.a. uitgelegd met een gerechtelijke uitspraak erbij. https://www.nederlandvve.nl/vve-nieuws/vve-kan-kamerverhuur-aan-studenten-verbieden/

     Waar ‘t bijna altijd op neer komt, verkameren van de woning mag niet. Maar jij mag als hoofdbewoner (huur of eigenaar geen verschil) wel gewoon één of meerdere kamers onderverhuren. Zolang er maar aanwijsbaar een hoofdbewoner is.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.