Houtrot binnenzijde kozijn

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #12252
  Anoniem
  Deelnemer

   Mijn eigen VvE gebruikt modelreglement 1973. Daarin staat beschreven:

   “…..Tot de gemeenschappelijke gedeelten worden ondermeer gerekend: a. funderingen, dragende muren en kolommen, het geraamte van het gebouw met de ondergrond, het ruwe metselwerk, alsmede de vloeren, de buitengevels, waaronder begrepen raamkozijnen, deuren,……..”

   Tevens vermeldt dit reglement:

   “1. Iedere eigenaar of gebruiker is verplicht zijn privé gedeelte behoorlijk te onderhouden. Tot dat onderhoud behoort met name het schilder-, behang- en tegelwerk, de plafonds, de afwerklagen van vloeren en balkons, het stucwerk, het schoonhouden en ontstoppen van alle sanitair en leidingen, de reparatie en vervanging van hang- en sluitwerk aan deuren en ramen, ook aan die, welke zich in de buitengevel bevinden of de scheiding vormen tussen de gemeenschappelijke gedeelten en het privé gedeelte, de reparatie en vervanging van de privé brievenbus, de reparatie van radiatoren en radiatorkranen.”

   Nu heeft een van de medebewoners houtrot aan de binnenzijde van het keukenraam. Volgens het bestuur moet de eigenaar dit zelf herstellen, want de eigenaar is verantwoordelijk om de binnenzijde te onderhouden en houtrot kan erop duiden dat er mogelijk niet goed is onderhouden. Heeft het bestuur hierin gelijk? Moet de eigenaar dan zelf het houtrot laten herstellen en schilderen?

   #12279
   Rob
   Deelnemer

    Het kozijn van het keukenraam valt gewoon onder de gemeenschappelijke zaken en het onderhoud daarvan is voor de VvE.
    De eigenaar hoeft alleen zorg te dragen voor de reparatie en vervanging van hang- en sluitwerk aan deuren en ramen.
     

    #12282
    Bob
    Deelnemer

     Tenzij de VvE kan aantonen dat de schuld voor de geconstateerde houtrot bij betreffende eigenaar ligt. Dan zou schadeverhaal een mogelijkheid zijn. 😉

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.