Hulp bij de ALV vergadering

 • Dit onderwerp bevat 12 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • #13006
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  @ All, het gaat er in onze ALV stevig aan toe, nogal wat intimidatie, gerommel met agendapunten Bijv eerst begroting laten goedkeuren en later op de agenda amendementen, of eerst verkiezingen en daarna een voorstel over de procedure. Dat soort pesterijtjes, Flauw natuurlijk, maar bestuur  hoopt dat men het wel gaat aflaten om uberhaupt nog wat in te dienen. Veel hebben het al opgegeven en het bestuur wordt steeds eigenmachtiger.

  Nu zoek ik iemand die in de ALV mij wil helpen om op het juiste moment even vol te houden en namens mij te spreken, want zo af en toe moet ik in de ALV na zo’n eruptie een uurtje yoga op mijn stoel doen. ..en dan zijn er weer drie besluiten doorgedrukt door de slapende oudere meerderheid, die het allemaal wel goed vinden en niet verder komen dan: hou het gezellig, het zal onze tijd wel uitduren..

  Wie kent iemand die hier ter plekke (volgende week) kan helpen, of wie is zo door de wol geverfd dat hij het wel wil doen. Advocaat is net iets te prijzig, maar gratis hoeft het ook niet.

  Juridisch is na de vergadering wel wat te doen, ik weet het, maar dan gaan de advocaten vertragen en duurt het nog langer..

  Typisch een geval van ” Tom Poes, bedenk een list..”

  #13012
  Gerard
  Deelnemer

  Heb je met 1 vertegenwoordiger voor jou, dan wel een meerderheid? Anders heeft het niet zoveel zin. Dan is het alleen maar iemand die jouw grieven verwoord.

  #13013
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Gerard, ik heb via via iemand gevonden.
  Heb er grote verwachtingen van . Zal hier tzt laten weten hoe het ging.
  Er zijn mensen te vinden (ik heb ze meegemaakt), die door hun manier van optreden en vragen stellen een zelfde boodschap beter kunnen overbrengen. Ik heb in ICT gewerkt  en qua presentatie kun je beter een marketeer hebben, dan iemand als ik die het helder (soms als “inconvenient truth”) zonder softe intro’s te duidelijk opschrijft. Ik ken mijn beperkingen  🙂 🙂
   

  #13053
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Het vervolg: Ik vond en had ingehuurd “de rijdende voorzitter” had er grote verwachtingen van. Maaarr… hij is niet gewend om aan de kant van de “gefrustreerde eigenaar”  (c’est moi) te gaan staan.  Hij spreekt rustgevende teksten uit, en vertelt van de redenen waarom het nooit gaat zoals je wilt…tja..inhoudelijk had ik weinig steun. Wel leuke vent en gezellig gesproken. Maar als ik ooit als VvE bestuur of ALV voorzitter in de knoop zou komen en eervol het VvE bestuur zou willen verlaten, dan zou ik hem zeker bellen..

  #13070
  Rob
  Deelnemer

  Ik vraag het toch maar eens, had die “rijdende voorzitter” eigenlijk wel een machtiging om de vergadering bij te wonen ?

  #13072
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Ja in ons reglement kun je iemand meenemen die ook namens jou het woord kan voeren. Dat gaf geen problemen.

  #13073
  Rob
  Deelnemer

  Ja in ons reglement kun je iemand meenemen die ook namens jou het woord kan voeren. Dat gaf geen problemen.

  Mag ik vragen hoe dat dan in jullie reglement omschreven staat ?

  #13074
  Bob
  Deelnemer

  Daar de AvS van hdesnoo als basis MR2006 heeft waarschijnlijk als volgt.
  Artikel 49
  Iedere eigenaar is bevoegd, hetzij in persoon, hetzij bij een schriftelijk gevolmachtigde die al dan niet lid van de vereniging is, de vergadering bij te wonen, daarin het woord te voeren en het stemrecht uit te oefenen, wat dit laatste betreft met inachtneming van het bepaalde in artikel 47 derde lid en artikel 48 eerste lid. Een bestuurder kan niet als gevolmachtigde optreden.
  Iedere eigenaar en gevolmachtigde is bevoegd zich te doen vergezellen van een jurist of een accountant die ter vergadering het woord mag voeren.

  #13075
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Op basis van MR2006 met wat wijzigingen..
  Artikel49 1. ledere eigenaar is bevoegd, hetzij in persoon, hetzij bij een schriftelijk gevolmachtigde die al dan niet lid van de vereniging is de vergadering bij te wonen, daarin het woord te voeren en het stemrecht uit te oefenen, wat dit laatste betreft met inachtneming van het bepaalde in artikel48 eerste lid. ledere eigenaar en gevolmachtigde is bevoegd zich te doen vergezellen van een adviseur die ter vergadering het woord mag voeren.
  Haha, ons bestuur heeft de optie om zich te machtigen wel laten staan.. Sneaky sneaky… 🙂   Maar het hoeft bij ons weer geen jurist of accountant te zijn.
  Artikel48 1. gaat over gezamenlijke eigenaars..
   

  #13076
  Rob
  Deelnemer

  Wat vindt jij dan precies sneaky?
  Het is voor mij juist de eerste keer dat ik een bepaling zie waarin duidelijk is geregeld dat een eigenaar zich kan laten vergezellen door een willekeurige persoon in de functie van adviseur. Deze persoon mag uitsluitend het woord voeren en heeft geen enkel stemrecht.
  Ik denk dat vele eigenaren blij zouden worden met een dergelijke bepaling in hun reglement.
  Indien je deze persoon een volmacht had gegeven, mag hij én het woord voeren én het stemrecht uitoefenen. In die situatie had jij feitelijk niet zelf bij de vergadering aanwezig mogen zijn, er staat immers duidelijk aangeven ‘hetzij’.

  #13078
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  “een bestuurder kan niet als gevolmachtigde optreden” is er in ons reglement niet te vinden…dat vond ik sneaky.
  Voor mijn ondersteuning in de VvE had ik voorzichtigheidshalve ook een volmacht geregeld van een buurvrouw.

  #13080
  Rob
  Deelnemer

  “een bestuurder kan niet als gevolmachtigde optreden” is er in ons reglement niet te vinden…dat vond ik sneaky.”
  Ah zo, dat vind ik ook een slechte zaak en wat mij betreft bij wet verboden mogen worden 😉
  “Voor mijn ondersteuning in de VvE had ik voorzichtigheidshalve ook een volmacht geregeld van een buurvrouw.”
  Als je daarmee bedoelt dat jouw buurvrouw haar volmacht aan jou gegeven heeft is daar niets mis mee lijkt mij behalve dat ik van mening ben dat het initiatief voor het geven van een volmacht ten alle tijde bij de volmachtgever zou moeten liggen.

  #35077
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Ik zal het bestuur er op wijzen 😊

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.