Incassomachtiging

 • Dit onderwerp bevat 12 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • #9138
  Carla
  Deelnemer

  Beste lezer, mede scribenten,

  Wanneer een VvE lid een incassomachtiging heeft verstrekt aan de beheerder van de VvE, voor het afschrijven van de maandelijkse bijdrage, en de VvE gaat haar beheer overdragen aan een nieuwe beheerder, blijft dan de incassomachtiging van kracht?

  Met vriendelijke groet,

  Carla

  #9139
  William
  Deelnemer

  Hoi Carla,
  Je maakt een denkfout(je) volgens mij. Een lid geeft de machtiging niet af aan de beheerder, maar aan de VvE, wiens bankzaken worden behartigd door een beheerder (in dit geval dan).
  Dus als de VvE na de overgang van beheer dezelfde bankrekeningen blijven houden, lopen de incassomachtigingen gewoon door als het goed is.

  #9140
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hoi William,
  Dank voor je reactie. Ik hoopte al op een reactie van jou, gezien je ervaring. Wat je zegt , hoorde ik ook elders. Mijn twijfel ( geen ervaring in deze ;-)) ontstond vanwege het, normaliter, verstrekken van een machtiging aan de bank of aan een m.n. genoemd bedrijf, in dit geval een beheerkantoor of persoon.
  Met vriendelijke groet, Carla

  #9141
  Rob
  Deelnemer

  Zeer interessante vraag Carla.
  Ik weet niet of het gebruikelijk is maar bij mijn oude VvE moest je gebruik maken van zo’n rood-geel-groene kaart waarvan je het groene deel naar de beheerder diende toe te sturen.
  In dat geval geef je alleen die specifieke beheerder een machtiging om te incasseren en  vraag ik me toch echt af of die machtiging overdraagbaar is op een nieuwe beheerder.
  Persoonlijk denk ik van niet !
  Misschien is het afhankelijk van de wijze waarop de machtiging tot stand gekomen is.
   

  #9146
  Gerard
  Deelnemer

  Wij waren in beheer bij een grote VVE Beheerder in De Bilt. Aan die firma werden ook de incassomachtigingen afgegeven. Per 1 december 2017 zijn wij toen geswitched naar een andere VVE Beheerder in Amsterdam en de incassomachtigingen moesten opnieuw worden afgegeven. Bankrekening van de VVE wijzigde niet en staat op naam van de VVE. De adressering van deze rekening staat op het adres van de VVE Beheerder.

  #9147
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hoi Rob,
  In het onderhavige geval is er geen sprake van enig rood-geel-groene kaart ( waarvan de rode kaart, naar ik meen, gebruikt kon worden om een machtiging terug te trekken, in te leveren bij de bank ).Maar uitsluitend een formulier waarop degene die de machtiging verstrekt haar/zijn naam en nadere noodzakelijke gegevens kan invullen. Deze diende, destijds, terug gestuurd te worden naar het beheerkantoor. Waardoor de indruk zou kunnen ontstaan  dat de machtiging verstrekt is aan de beheerder. Er staat letterlijk: …..machtigt de administratief beheerder om maandelijks…..enz. Naar nu blijkt is die indruk dus niet juist.
  Met vriendelijke groet, Carla

  #9148
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Wat @ Gerard schrijft, was dus precies ook de discussie in de huidige situatie. Ik kan er zelf  niets over vinden wat of juridisch de juiste weg zou moeten zijn. Vandaar mijn vraag. @ William heeft, in deze, de ervaring. 😉 Blijf nu een beetje op twee benen hinken. 😉

  #9149
  Bob
  Deelnemer

  Mogelijk is er sprake van “oude” machtigingen die moeten worden vervangen?
  Alle informatie is beschikbaar bij de Betaalvereniging Nederland.
  Quote
  Als gevolg van de invoering van de Single European Payment Area (SEPA) is het Nederlandse betaalproduct Incasso per 1 augustus 2014 verdwenen. Daarvoor in de plaats is de Europese incasso gekomen.
  Unquote
  Betaalvereniging Nederland

  #9151
  Bob
  Deelnemer

  Overigens geheel conform William.
  De gekleurde kaartjes komen uit het Stenen (papieren) Tijdperk.
  😉

  #9155
  Rob
  Deelnemer

  Stenen tijdperk of niet, anno 2019 nog gewoon te gebruiken 😉
  Citaat website betaalvereniging.nl
  Stoplichtkaarten
  U kunt ook de bekende groen-geel-rode machtigingsformulieren (de zogenaamde stoplichtkaarten) gebruiken. Er zijn stoplichtkaarten voor de eenmalige en doorlopende machtiging. Beide zijn in meerdere vormen beschikbaar. Zo is er een drukbestand dat gebruikt kan worden voor het samenvoegen van klantgegevens uit de eigen administratie.

   

  #9156
  Bob
  Deelnemer

  1. Ik heb niet gezegd dat die kaarten niet meer kunnen worden gebruikt.
  Nogmaals; je zou me een groot genoegen doen mij geen woorden in de mond te leggen en geen onjuiste conclusies te geven.
  2. Uit jouw meest recente posts maak ik duidelijk op dat je het liefst moderne vooruitgang boekt. Alles digitaal en per mail, enz. Je blijft me verbazen.   😉

  #9161
  Rob
  Deelnemer

  Nogmaals; je zou me een groot genoegen doen mij geen woorden in de mond te leggen en geen onjuiste conclusies te geven.

  Voor de laatste keer, begin er namelijk een beetje moe van te worden !
  Ik leg niemand woorden in de mond !
  Iedereen die zijn focus niet op mij persoonlijk richt heeft vast gewoon gelezen dat IK alleen zeg dat de gekleurde kaartjes nog gewoon gebruikt kunnen worden.
  Niets meer en niets minder.

  Uit jouw meest recente posts maak ik duidelijk op dat je het liefst moderne vooruitgang boekt. Alles digitaal en per mail, enz. Je blijft me verbazen.

  Een totaal verkeerde/onjuiste conclusie/interpretatie 😉
   

  #9195
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Nog even terug naar het onderwerp……ben heel wat wijzer geworden , mede door de  reacties en de aangeboden site. Een bevriende relatie wees mij ook op deze site: http://www.sepa.nl/
  Dank allen.
  Nog even één vraagje aan @ Bob….” Wat bedoel je met ‘oude machtigingen ‘ die vervangen moeten worden…..wanneer is daar sprake van ?
   
   

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.