Inflexibiliteit beheerder in gebruik parkeerplaats

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #36665
  JeroenV
  Deelnemer

   Ik heb een meningsverschil met de beheerder (Rebo) over het gebruik van de parkeerplaats in de parkeergarage bij mijn appartementencomplex. De situatie is de volgende. Ik deel een auto met mijn ex-vrouw, waardoor mijn auto maar af en toe (1 of max. 2 dagen per week) op mijn plek geparkeerd staat. Mijn zoon komt regelmatig op bezoek en gebruikt dan mijn parkeerplaats. De beheerder wil echter geen tweede pasje uitgeven, ook niet tegen extra (administratie)kosten. Gevolg is dat ik nu elke keer als mijn zoon komt een heel gedoe heb voordat hij de parkeergarage in kan: hij belt mij als hij er is, ik pak de lift naar beneden, we rijden samen naar binnen; en idem bij het weggaan.

   Mijn enige wens is van mijn eigen parkeerplaats gebruik maken zonder al dit gedoe. Ik begrijp dat de beheerder bang is voor misbruik bij het uitgeven van meerdere pasjes, maar anderzijds is het toch ook vreemd dat je een dure parkeerplek in eigendom hebt zonder dat je er op een handige manier gebruik van kunt maken. Is er iemand die weet hoe dit juridisch zit? De statuten van de VVE zeggen hier overigens niets over. NB de parkeergarage kan ook niet (zoals soms bij andere complexen het geval is) met een sleutel geopend worden.

   Overigens zijn er ook andere bewoners met soortgelijke klachten, bijvoorbeeld bewoners die met tweeën in een appartement wonen en een kleine auto en scooter hebben die samen op hun parkeerplaats passen, en die ook maar één pasje kunnen krijgen, waardoor ze een soortgelijk gedoe hebben.

   #36666
   monaster
   Deelnemer

    Er zal ongetwijfeld wel een besluit van de ALV zijn over het gebruik van de parkeergarage. Mocht dit niet zo zijn, wat ik me niet kan voorstellen, kunt u zelf in de ALV dit probleem aankaarten en met voorstellen komen.

    #36751
    mako724
    Deelnemer

     Mijn eerste gevoel is dat dit inbreuk doet aan het gebruikersrecht van jou als eigenaar.

     Zo overwoog onze VvE het invoeren van extra kosten voor eigenaren die hun woning verhuurden. Dit omdat voor huurders extra administratieve handelingen nodig waren, zoals bv het laten ondertekenen van een gebruikersverklaring en legitimatieplicht op kantoor bij beheerder. Dit werd door Rijsenbeek advocaten sterk afgeraden omdat dit afbreuk deed aan het gebruikersrecht.

     Redelijkheid en billijkheid zou je het ook op kunnen gooien 😉

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.