Informatievoorziening onderhoud

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geĆ¼pdatet op juli 17, 20189:29 am door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #7736
  MariElise
  Deelnemer

   Goedenacht,

   Ik ben tot mijn grote verdriet als bestuurslid actief binnen de VvE (49 appartementen), die grotendeels bestaat uit mensen die geen zin heb in vergaderingen, huisregels gewoon ordinair gezeik vinden en geen belang hebben bij een gezonde VvE, maar gewoon niet steeds meer willen betalen en verder hoor ik nooit iets.

   Mijn mede bestuurslid (1 maar helaas) heeft ongeveer dezelfde houding. “Barbecue op het balkon moet kunnen hoor! Is toch gezellig?” Er was geen 3e lid dat zich beschikbaar stelde en ik weiger dit bestuurslid het alleen te laten doen, want ik heb er geen enkel vertrouwen in. Ook de beheerder van ons dossier van de organisatie die het Bestuursbeheer, financieel beheer en technisch beheer voor ons invult heeft aangegeven haar niet capabel genoeg te vinden.

   Ons budget voor niet planmatig onderhoud wordt nu continu overschreden en dat komt omdat er tot nu toe nooit is nagegaan waarom toch steeds deuren en drangers etc kapot gaan. Ik ben nu begonnen met mezelf er toch iets meer tegenaan te bemoeien nu ik het niet meer zo belangrijk vind om aardig gevonden te worden.

   Mijn buren vinden het dus nu vooral vervelend dat ik deze taak serieus neem, maar ik ga liever niet elk jaar fors meer betalen voor de VvE dus ik deins niet terug. Nu wil ik een troef inzetten, namelijk: Er hebben al 2 jaar lang 2 mappen met garantiebepalingen EN instructies voor onderhoud van bv je luchtroosters, deuren (dievenklauwen blijven nu nog weleens hangen: hoppa reparatieverzoek) etc. Deze instructies heb ik ook nooit ontvangen toen ik hier als 2e bewoonster dit appartement betrok. Was dat de verantwoordelijkheid van het technisch beheer (extern), of van mijn falende mede bestuurslid? Ik hoop zo het laatste, maar voordat ik ga kijken of mensen dit dan toch in gaan zien als FALEN wil ik het zeker weten.

   Los van die instructies die zij had maar niet heeft verstrekt aan de leden zijn er echt nog talloze voorbeelden waaruit blijkt dat ze geen idee heeft wat voor functie ze nu eigenlijk heeft. Want wanneer ik aangeef haar niet in het bestuur te willen omdat ik niet met haar kan samenwerken zegt ze: Ik kan het ook alleen net als eerder (de cijfers zijn dramatisch achteruit gegaan, maar ik ben gek volgens haar), terwijl ze eerder aangaf het niet alleen te kunnen toen ik dreigde op te stappen omdat ik er echt bijna krankjorem van werd als het zeikwijf van de flat te worden weggezet en omdat ik echt woendend werd na het opnieuw bijwonen van een nagenoeg lege ALV en bij terugkomst iedereen lekker in het gras zat/hing of wat dan ook aan het doen was THUIS. En maar klagen met z’n allen dat alles steeds duurder wordt!

    

   #7737
   William
   Deelnemer

    En wat is precies de vraag? šŸ™‚

    #7739
    Carla
    Deelnemer

     Hoi William,
     Ik denk dat @ MariElise vanmorgen heel vroeg , even fijn haar frustraties van zich af heeft geschreven.
     Ik hoop voor haar dat het heeft geholpen om nu weer verder te kunnen met wat haar aan het hart gaat.
     Heb een donkerbruin vermoeden dat de vragen nog volgen. šŸ˜‰
     Met vriendelijke groet,
     Carla.

     #7740
     MariElise
     Deelnemer

      Daar bij het vraagteken…..
      Deze instructies heb ik ook nooit ontvangen toen ik hier als 2e bewoonster dit appartement betrok. Was dat de verantwoordelijkheid van het technisch beheer (extern), of van mijn falende mede bestuurslid?
       
       

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.