Investering zonnepanelen en artikel 6.2 BW

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #39622
  Neffeb
  Deelnemer

   Kunnen in een appartementencomplex oudere(80 plus) bewoners of bewoners die gaan verhuizen een beroep doen op artikel 6.2 Burgerlijk Wetboek;
   het is niet redelijk of billijk om van deze bewoners te verwachten dat ze mee betalen aan grote investeringen betreffende een (vooralsnog) niet noodzakelijke uitgave zoals investeren in zonnepanelen.

   #39639
   Rene
   Deelnemer

    tsja, defineer niet noodzakelijk. De energieprijzen rijzen de pan uit. Is ‘t dan niet noodzakelijk? Of wanneer wordt ‘t wel noodzakelijk?

    Probleem is dat de wet, noch de AvS en modelreglementen op de huidige behoefte/situatie voorziet. En er is dus ook nauwelijks jurispundentie over.

    Bij mijn ouders is het drie jaar geleden weggestemd (officueels een seniorenflat). Evenals vernieuwen van het glas (25j oud). Nu zitten er diverse te klapperen van de kou omdat ze de huidige hoge energierekening niet of nauwelijks kunnen betalen…

    Ik zou als er een ruime meerderheid voor is, er gewoon voor gaan. Als je twijfelt over juridische apsecten, geen advies op een forum vragen. Daarvoor raadpleeg je een jurist gespecialiceerd in de materie.

    Maar zorg ook dat je de andere partij begrijpt. Hebben ze ‘t geld niet? Of zien ze ‘t rendement niet omdat ze er geen 20j meer wonen? Het vertaald zich namelijk ook in een hogere woningwaarde.

    Bij ons hebben in de loop der tijd 90% van de woningen zelf glas vernieuwd. Dus voor centrale vernieuwing vanuit de VVE krijg ik niks op poten. De armlastige eigenaren hebben we een financieringsaanbod gedaan. Degene die daarin meegegaan zijn hadden ‘t binnen enkele jaren ‘t geld weer terug verdiend/betaald omdat er veel bespaard werd op de verwarming.

    Tot slot, hoe langer je wacht, hoe minder je kan proviteren van de salderingsregeling. Waardoor de terugverdientijd weer hard oploopt en ‘t minder interessant wordt (goed gedaan Den Haag!).

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.