Investeringen Eigenaars kosten mij tijd en geld

Tags: 

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #40480
  RegelAlles
  Deelnemer

   Kan ik een vergoeding vragen om de directeur te zijn?
   Zijn er juridische precedenten voor verwaarlozing en non-respons door de eigenaar?
   Zijn er overwegingen als ik met hun toestemming andermans eigendom repareer?

   Wat kan ik doen als enige persoon van een 3 persoons VvE die enig werk doet?
   Ik woon op de begane grond.
   De andere 2 eigenaren boven mij wonen hier niet. Hun eigendommen zijn vastgoedbeleggingen. Hun verwaarlozing en non-communicatie duurt al 6 jaar sinds ik de VvE wakker heb geschud.

   Momenteel is het 1e balkon dringend aan renovatie toe. De leuningen zijn verroest. Het valt uit elkaar.
   Ik waarschuwde de eigenaar. Ik ging naar boven en testte het, schudde het, om te zien hoe onveilig. Nam foto’s. Ik heb met de huurder gesproken. De eigenaar antwoordt: “Kunnen we schattingen krijgen…?”

   Ik wist dat zijn “wij” MIJ betekende.
   Ik deed het toch, onderzocht de klus, maakte een functiebeschrijving, selecteerde en nodigde biedingen uit van 6-7 aannemers… Ik stuurde de info. aan de 2 eigenaren. Zelfs geen “bedankt”.

   Drie maanden later schrijft de Eigenaar van 1e:
   “I am too busy these days and would ask you to choose one of the offers and renovate the balconies 181 and 183 sa soon as possible.
   I am not available in the next months and i only will respond by mail and i am not available for meetings. So let me know which offer is the best in your opinion.”
   Tenant asked me to renovate the balustrade as soon as possible because of safety. Please ask one of the contractors to doe it as soon as possible.”
   ~~~~

   Ja, tijd is waardevol. Die van mij ook.
   De informatie. Ik heb begrepen dat de prijzen niet meer geldig zijn. Alles zal opnieuw moeten worden bekeken.
   Ik heb ook een vakantie op komst. Ik zit hier niet te wachten op de uiteindelijke communicatie van de eigenaren.

   Een van de aanbiedingen was dat ik het zou doen. Ik heb DIY in mijn eigen huis gedaan. Ik weet zeker dat ik het kan, met kwaliteitsproducten. Als ik verantwoordelijk ben voor 33%, kan ik er net zo goed iets uit halen. Staat er iets in de wet wat hier tegen is? Als ze het alle 3 eens zijn? Ik ben degene die er het meest om geeft.

   Anders vraag ik me af of de overheid VvE Balie een voorbeeld zou willen stellen aan deze Investment Owners die niets doen. De 2 laten verwaarlozing toe, wat in de loop van de tijd alleen maar duurder wordt. Ik heb een vast inkomen. Idealiter zou een eigenaar die weigert bij te dragen aan het onderhoud van zijn eigendom, na verloop van tijd als enige verantwoordelijk zijn voor dat specifieke onderhoud.

   Mijn rol als directeur, moet ik verhuizen om dit een betaalde functie te maken? Gezien de andere 2 nooit tijd hebben voor hun vastgoedbeleggingen?

   Bedankt voor advies

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.