Invoer Huishoudelijk Reglement met minderheid van stemmen

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #4888
  dekoning
  Deelnemer

   Wij hebben een kleine VvE, 5 leden. Het gebouw bestaat uit 3 panden met 3 daken die wel met elkaar  verbonden zijn maar het hoofdpand (3 eigenaren) en de twee panden aangrenzende (beide één eigenaar) hebben een eigen ingang. De leden uit de “subpanden” hebben niets met het hoofdpand te maken. Ze betalen ook een geringe bijdrage hoofdzakelijk voor de opstalverzekering. De betrokkenheid van deze leden is nihil wat deels begrijpelijk is.

   De vorige bestuurder is onstlagen wegens onbehoorlijk bestuur. Schreef geen vergaderingen uit, balansen waren er niet of met fantasiegetallen (“ik heb het bijna in orde”), notulen deed ‘ie niet aan controles voorkwam hij met eindeloze smoezen etc. etc. Om helemaal gestoord van te worden. En de vermoedens kwamen uit: inmiddels 4 jaar geleden zijn vrijwel alle reserves naar zijn eigen bankrekening overgeboekt.

   De enige twee betrokken bewoners waren ook de enige die elke maand en op tijd hun bijdrage betaalden.

   Deze twee leden vormen nu ook het nieuwe bestuur. Hebben gezorgd dat alle achterstallige betalingen alsnog geind zijn (die eigenlijk ‘verjaard’ waren volgens ons MR) en de verduisterde gelden zijn alsnog teruggestort (zonder excuus, zonder tekst en uitleg te hebben gegeven )en het nieuwe bestuur was met een enorme berg werk opgezadeld.

   Maar goed alles is nu in kannen en kruiken. Iedereen betaald nu keurig op tijd en staat de VvE strak op de rit.

   Terugkomend op het Huishoudelijk Reglement, dit willen wij graag invoeren maar dat moet met 3/4 van de stemmen. De twee enige betrokken leden vormen dus ook het bestuur.

   De actieve vergadering van eigenaren bestaat dus eigenlijk alleen uit bestuursleden. De ontslagen voorzitter laat zich nooit meer zien en niemand heeft en wil ook contact meer met hem. In het verleden heeft hij ook voor ernstige goverlast gezorgd, overdag, ‘s avonds en ‘s nachts. Dit is toen in de kiem gesmoord. Juist om toekomstige conflicten met een nieuwe bewoner te voorkomen hechten wij groot belang aan de invoer van dit reglement.

   Dit Huishoudelijk Reglement kunnen wij toch gewoon via twee vergaderingen (met inachtneming van de formaliteiten en voorschriften) als bestuur en tevens vergadering van eigenaren rechtsgeldig maken?

    

   #4889
   William
   Deelnemer

    Als je dit punt agendeert voor de eerste vergadering, het quorum niet wordt gehaald en je gebruikt min of meer dezelfde agenda voor de tweede vergadering, zie ik niet in waarom dit niet zou kunnen 🙂 .
    Uiteraard rekening houdende met de formaliteiten en voorschriften uit de splitsingsakte. Een ander punt zou kunnen zijn dat de bepalingen in het Huishoudelijk Reglement vernietigbaar/nietig zijn, maar dat is een ander verhaal.

    #4890
    dekoning
    Deelnemer

     Ja precies. Ik heb me goed ingelezen wat wel en niet mag, dat het HH altijd ondergeschikt is aan de splitsingsakte etc. Hartelijk bedankt voor de moeite weer William.

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.