Invulling bestuurder/administrateur

 • Dit onderwerp bevat 6 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #10752
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Onze huidige bestuurder en VVE beheerder stoppen waardoor we een nieuwe bestuurder moeten benoemen en een andere VVE beheerder moeten contracteren.

  Nu zijn medeeigenaren van mening dat een VVE beheerder (dus het bedrijf en niet een bepaald persoon) bestuurder kan worden. Ik ben van mening dat de bestuurder altijd een persoon moet zijn en niet een bedrijf/firma. Is een bedrijf bestuurder dan zijn uiteindelijk de tekenbevoegden van dat bedrijf tekenbevoegd voor de VVE.

  Graag jullie reactie.

  #10755
  Rob
  Deelnemer

  Het is inderdaad mogelijk om een VVE beheerder als bestuurder van een VvE te  benoemen.
  In dat geval zijn ook de regels in de wet en de splitsingsakte die zien op de administrateur of het bestuur van toepassing op de VvE beheerder.
   

  #10756
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Een VVE beheerder is vaak een rechtspersoon en een bestuurder moet uiteindelijk toch een natuurlijk persoon zijn (iemand bij naam te noemen), die “een handtekening kan zetten”.

  #10757
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  @ Henk, het bedrijf X ( welke zich bezighoud met het beheren van VvE’s ) is inderdaad een rechtspersoon. Bedrijf X kan zonder enig bezwaar benoemd worden als bestuurder van een VvE. Bedrijf X kan zich dan ook inschrijven bij de K.v.K. als bestuurder. Ook bij de bank. Bij beiden zal er een naam moeten staan die , als vertegenwoordiger van bedrijf X de tekenbevoegdheid heeft ( namens de VvE ). In voorkomende gevallen zal dat de directeur van bedrijf X zijn. Hij/zij is immers aansprakelijk voor het handelen van zijn/haar kantoor. En nu dus ook voor het handelen m.b.t. de VvE. En met betrekking hiervoor gelden dan weer de regels, waar @ Rob al naar verwees.
  Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar de reden waarom jullie er niet voor kiezen een eigen bestuurslid te benoemen. Geen liefhebbers?

  #10759
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  @Carla
  Klopt, er zijn op dit moment geen kandidaten voor een bestuursfunctie. Dit is o.a. het gevolg van een aantal felle reacties van een groep (eigenlijk maar 4 eigenaren met veel volmachtgevers) richting het afgetreden bestuur. De VVE heeft 120 leden.
  Zoals ik je reactie lees moet er uiteindelijk wel een natuurlijk persoon zijn die verantwoordelijk is en daarmee de bestuurder is. Als ALV wil je toch een persoon (bij naam) kiezen en niet een rechtspersoon waarbij je in het KvK register moet zien wie de tekengemachtigden zijn? Deze tekengemachtigden kunnen wisselen zonder tussenkomst van de ALV.

  #10761
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  @ Henk, ik had al een donkerbruin vermoeden dat, wat je aandraagt, de reden zou zijn van de situatie waarin de VvE nu zit. Ik hoop dat de nieuwe beheerder bereidt is om ook de bestuursfunctie op zich te nemen. Dat kan als bedrijf X, vertegenwoordigd door de heer/mevr. Y. Deze is als bestuurder tekenbevoegd. Die bevoegdheid kan je, denk ik,  niet zomaar, zonder tussenkomst van de ALV, veranderen. Welllicht dat er daarom in jullie Modelreglement/Splitsingsakte staat dat het bestuur een plaatsvervangend bestuurder kan benoemen. ( art.40.lid 1 ).
  Vervolgens is het aan de VvE ( zie art. 32, lid 5 ) om te voldoen aan deze regel. Het benoemen van een voorzitter van de vergadering. Dit staat weer in verband met art. 31, lid 3. Ik zou, als ik jou was, daar goed op toezien.
  Succes met het vinden van een, voor jullie VvE, passende beheerder.
  Met vriendelijke groet, Carla
   
   

  #10762
  Rob
  Deelnemer

  …. Als ALV wil je toch een persoon (bij naam) kiezen en niet een rechtspersoon waarbij je in het KvK register moet zien wie de tekengemachtigden zijn?

  Zoals Carla keurig heeft omschreven is het gewoon mogelijk om een VvE beheerder eveneens te benoemen tot bestuurder.
  Of het verstandig is is natuurlijk iets anders.
  Maar als niemand zich beschikbaar wil stellen om een bestuursfunctie op zich te nemen moet je toch wat, een VvE is tenslotte verplicht om een bestuur te hebben.
   

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.