Is deze doorlooptijd normaal?

Tags: 

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #10788
  Anoniem
  Deelnemer

   Goedemiddag!

   In de ALV van april(!) is besloten om het algemene deel van de berging te ontruimen en de deuren welke toegang verlenen tot deze ruimte te voorzien van nieuwe sloten.
   Hiervoor zijn een aantal acties uitgezet en de ontruiming is inmiddels voltooid (in oktober..).

   Nu rest het volgende punt; het vervangen van de sloten.
   Offerte 1 is opgesteld door firma X, netjes een sluitplan en ze reageren binnen een week.
   Offerte 2 is nog in aanvraag. Hiervoor heb ik 2-3 weken geleden met iemand van firma Y door de berging gelopen om te inventariseren wat er moest gebeuren.
   Offerte 3 is ook nog in aanvraag. Hierbij heb ik zeker 4 weken geleden al met iemand van firma Z door de berging gelopen om ook hier een inventarisatie te doen.

   Wat mij opviel is dat ook ieder “mannetje” waarmee ik door de berging gelopen heb weer met andere dingen komt; de een staat er op dat ook de drangers vervangen worden en de zelfs voorzien worden van nieuwe scharnieren omdat “alles samen hangt en het niet zo simpel is als alleen de sloten vervangen”. Maar goed, dat kan weer een verschil in verkoopkwaliteiten zijn en doet er verder niet toe.

   Ik vervul nog niet zo vreselijk lang werkzaamheden voor de VVE als bestuur, maar duurt het werkelijk allemaal zo lang als bij mij nu het geval is (ALV in april en in oktober pas resultaat)? Het lijkt mij namelijk allemaal erg lang te duren. Het antwoord dat ik van extern VVE beheer krijg is dat ik nu kan ‘proeven’ hoe traag het politieke beest soms is.
   Is het echt ‘normaal’ dat het zo lang duurt? In mijn beleving kan een offerte al een uur later uitgeschreven en verzonden zijn namelijk. Het gaat toch ook nog om flinke bedragen die ik langs zie komen, daar mag ik dan toch ook wel een bepaalde service voor verwachten?

   #10791
   Rene
   Deelnemer

    Economisch gaat ‘t goed, dus ze hebben werk voor ‘t uizoeken vaak. Als je voor kleine klusjes offertes gaat aanvragen, dan reageren sommige niet.
    Beter doe je er aan om als VVE een vast klusbedrijf in de hand te nemen waarbij je een goed gevoel hebt over de prijs/kwaliteit. Het aanvragen van meerdere offertes voor klein werk (vve beheerder zijn uren zijn ook niet gratis) staat in geen verhouding tot het uiteindelijke werk.
    Of als VVE zelf een kluscommissie in het leven roepen.
    Heb je echt nieuwe sloten nodig? Kan je niet alleen de cilinders vervangen?

    #10794
    Carla
    Deelnemer

     @ OnePlusOne, je zegt dat er in april is besloten , naast de ontruiming, nieuwe sloten aan te laten brengen in de deuren naar de bergingen. Ik neem aan dat dat besluit genomen is met kennis van de te maken kosten. Of….is het niet zo gegaan? Omdat je nu pas met offertes bezig bent?
     Verder ben ik het volkomen met jee eens. Een offerte hoeft niet zo lang te duren. Mijn eigen ervaring is dan ook anders dan die van jou, nu.
     Met vriendelijke groet, Carla

     #10797
     Anoniem
     Deelnemer

      @Carla, we hebben in april de ALV gehad en hebben toen besloten om een ander budget (eigenlijk bedoeld voor onderhoud van deuren) te gebruiken voor het opruimen van de berging; een onderdeel van de opruiming was ook het plaatsen van sloten zodat de berging niet meer vrij toegankelijk zou zijn voor iedereen.
      Op het moment van de ALV waren er nog geen offertes aangevraagd omdat er tijdens de ALV pas een besluit is genomen om deze werkzaamheden uit te gaan voeren.
      Ik heb vandaag nog een van de aanbieders gebeld (die vier weken geleden hier geweest is). Hij geeft aan dat ze nog bezig waren met de voorbereiding voor het sluitplan en zegt volgende week een offerte (met sluitplan) te kunnen sturen. Vier(!) weken voor iets dat in aantekeningen van de beste monteur al bijna helemaal uitgewerkt was vind ik heel ruim.

      @Rene
      , het betreft de algemene voordeur, hierbij zou het volstaan om alleen de cilinder te vervangen. Bij de twee deuren richting de daadwerkelijke berging moeten überhaupt nog beslagen, cilinders e.d. worden gemonteerd. In de deuren naar de berging zit op dit moment alleen een klink in de deur (aan beide kanten).
      Het feit dat Jan-en-alleman nu vrije toegang heeft tot de berging is iets dat we dus als VVE niet meer willen.
      De berging is vrij letterlijk twee weken schoon geweest en inmiddels is het eerste matras alweer gedumpt. Ik wil niet zeggen dat sloten dat geheel verhelpt/tegen gaat, maar het zou het wel minder aantrekkelijk maken denk ik.
      Dank voor jullie beide reacties.
      Mvg, OnePlusOne

      #10818
      W.H.Bles
      Deelnemer

       Wat een gedoe zeg.
       Waarom niet zelf  cilinders kopen en plaatsen een schroevendraaier is er nodig en een beetje handige jongen die een sluitplan maakt. Het bestaande plan aanpassen kopiëren
       Via erkende leverancier heb je in een uur de kosten van de cilinders met het aantal benodigde sleutels bestel er wat extra voor die er weer eens een kwijt is.
       Plaatsen een eitje, zo blijven ook de kosten laag dus uw service kosten!!!!
       https://sleutelplan.vlaanderen/hoe-maak-ik-een-sleutelplan/

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.