Jaarrekening 2019 niet goedgekeurd

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #13282
  Jim
  Deelnemer

   Binnen onze VvE is de jaarrekening 2019 niet goedgekeurd door de vergadering hoewel de kascommissie de controle heeft uitgevoerd en een positief advies heeft gegeven aan de vergadering. Binnenkort zal de jaarrekening 2020 verschijnen, maar hoe moeten we nu verder? (Van toepassing is MR1983).

   #13283
   DikOz
   Deelnemer

    Weten jullie dat een jaarrekening ook gedeeltelijk kan worden goedgekeurd? En dat het bestuur dan decharge verleend kan worden over die delen. Zou dat helpen in jullie geval?
    Hoe nu verder? 2020 gewoon behandelen, wel met eventuele invloed van het in 2019 afgekeurde deel. Kan/mag je onthullen waarom de jaarrekening niet is goedgekeurd? Misschien kan ‘hoe nu verder’ dan iets concreter worden gemaakt.

    #13284
    Jim
    Deelnemer

     Bedankt, DikOz. Dat is goed om te weten.
     Maar helaas is er geen toelichting gekomen waarom de meerderheid niet heeft ingestemd op de goedkeuring van de jaarrekening 2019. Zelf denk ik dat het te maken heeft met het negatief resultaat, dat deels aan de leden zelf is te danken. Geen verhoging van de bijdragen!
     Met hoe verder bedoelde ik meer in financiele zin … de begingetallen zijn dan toch vastgesteld?

     #35132
     DikOz
     Deelnemer

      Als de jaarrekening van 2019 niet is goedgekeurd, liggen sommige  begingetallen voor 2020 niet vast. Niet vast liggen die getallen die van 2019 worden overgenomen. Wel vastliggen kunnen getallen zijn zoals de bijdrage aan het reservefonds, als daarover wel positief gestemd is.
      De jaarrekening voor 2020 kan niet worden goedgekeurd vanwege niet vastliggende getallen.
      Ik zou toch proberen te achterhalen welk deel van de jaarrekening voor problemen zorgt dan wordt het minder abstract. Er moet toch iets in de notulen staan? En weten de overige bewoners niet wat er gebeurd is?
      Ik neem aan dat het bestuur ook geen decharge is verleend? Dus blijven die aansprakelijk voor 2019.

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.