Kan ik erop aandringen dat de andere eigenaar moeite doet?

Tags: 

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op mei 29, 20233:41 pm door .
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #40787
  RegelAlles
  Deelnemer

   Regelt de Bestuurder 100% van alle onderhoudswerkzaamheden?
   Gezien de moeite die ik al heb gedaan, die maandenlang werd genegeerd, kan ik andere leden vragen om moeite te doen, neem contact op met Aannemers voor aanbiedingen?

   Wij zijn een VvE van 3 leden. Ik ben de Bestuurder. Ik heb deze VvE wakker gemaakt. Van mijn onderneming is er nu een verzekering, een bankrekening , een MDOP. Ik akte al het projectmanagement voor de staande en leggende leidingen. Ik neem geen geld aan voor dit werk.

   Ik woon hier, BG. Het boeit mij. Ik doe mijn best voor een gezond gebouw en VvE.
   1etage en 2etage Eigenaren zijn Beleggingspanden, die verhuurd worden.
   2e Eigenaar is responsief en redelijk.
   1e Eigenaar is arrogant en reageert niet. Zijn belangrijkste bijdrage is om ons te vertellen dat hij “geen tijd” heeft voor wat dan ook met betrekking tot zijn eigendom.

   Hier is de tijdlijn tot vandaag.
   2022.19.03 (19 maart persoonlijke bijeenkomst):
   1e Eigenaar stemt in met de actie om de verantwoordelijkheden van het balkon te onderzoeken, waarbij hij de meest veeleisende is.

   2022 juli: 1e Eigenaar weigert te ontmoeten. Geeft via whatsapp aan dat hij pas eind september beschikbaar is en per mail zal reageren, maar doet dat nooit.

   2023.21.01: Ik informeer 1e Eigenaar proactief dat er stukjes van zijn balkon in mijn tuin zijn gevallen. Ik herinner hem aan de actie.

   2023.22.01: 1e Eigenaar reageert dat hij op vakantie is, vraagt of “wij” aanbiedingen kunnen krijgen van enkele bedrijven.

   2023.01.02: 1e Eigenaar stelt dat de Balkonrenovatie de verantwoordelijkheid is van de VvE.

   2023.01.02: 2e Eigenaar stelt voor om af te spreken. Daar ben ik het mee eens. Gedurende meerdere dagen reageert 1e eigenaar alleen dat hij niet beschikbaar is.

   2023.06.02: Ik breng artikel 10 Splitsingsakte ter discussie, de duidelijke verwaarlozing van het 1e balkon maakt het misschien de exclusieve verantwoordelijkheid van de 1e eigenaar.

   2023.12.02: Ik neem contact op met de huurder van 1e, ga fysiek naar boven en controleer de integriteit van de balustrade. Het is sterker dan het lijkt, maar heeft duidelijk onderhoud nodig.

   2023.19.02: Na mijn eigen onderzoek te hebben gedaan, en een verlangen om de integriteit van het 1e balkon te vergroten, deel ik met 1e en 2e eigenaren dat ik ook voel dat de renovatie voor de VvE is.

   Ik stuur ze 8 documenten, offertes van aannemers, 2 offertes met betrekking tot: alleen het balustradegedeelte alleen, mijn eigen offerte en mijn overzicht.

   Ik had contact opgenomen met 14 bedrijven voor aanbiedingen.

   2023.11.05: 1e eigenaar antwoordt eindelijk: “Ik heb het momenteel te druk en zou je willen vragen om een van de aanbiedingen te kiezen en de balkons zo snel mogelijk te renoveren.
   Ik ben de eerste maanden niet beschikbaar en reageer alleen per mail en ben niet beschikbaar voor vergaderingen. Dus laat me weten welk aanbod volgens jou het beste is.”

   2023.22.05: 2e Eigenaar bezoekt ons pand fysiek. Ik praat haar door het werk. 2e Eigenaar kent mijn integriteit en vaardigheden beter en ondersteunt mij bij het uitvoeren van het werk.

   2023.22.05: Ik reageer op 1e eigenaar (en 2e) dat ik naar mijn mening, en de mening van de 2e Eigenaar, zelf de verbouwingswerkzaamheden kan doen. Het moet worden gerenoveerd, wat tijd kost (strippen, coaten…). Aannemers waren niet geïnteresseerd in dagen onderhoud, maar gewoon in een dag een nieuwe balustrade plaatsen.

   Ik heb er alle vertrouwen in, maar wil boven twijfel blijven, dus als de 1e eigenaar het niet leuk vindt dat ik de klus doe, kan hij nu de projectleider worden, en door Aannemers uit te nodigen om op de klus te bieden.
   Nogmaals, alle aanbiedingen die ik hem in februari bestuurd, nam hij nooit de moeite om te kijken.

   2023.29.05: 1e Eigenaar gaat niet akkoord dat ik de klus doe (oké).
   Hij eisen erop dat het mijn verantwoordelijkheid is om meer aanbiedingen te krijgen, om het probleem op te lossen. Hij geeft me nu 14 dagen om in ieder geval “tijdelijke maatregelen” te treffen.
   Hij vertelt me in het geval van ongelukken de directeur (ik), ik ben verantwoordelijk. Hij zegt dat ik een advocaat moet vragen.
   Hij zegt me dat als ik het werk niet wil doen, ik de verantwoordelijkheid niet op mij had moeten nemen, en dat ik een ander moet zoeken om het te doen.
   Dus… asb

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.