Kosten veranderen regenwaterafvoer

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #3366
  zwanw
  Deelnemer

   Kan iemand mij vertellen hoe het zit met de kosten van veranderen regenpijp ivm aanbouw buren. Situatie is als volgt. Betreft een dubbelbovenhuis waarvan ik eigenaar ben. Mijn buren beneden hebben een uitbouw waarvan in de splitsingsakte vermeld staat dat die kosten voor hun rekening zijn. Ik bezit een dakterras op 1 hoog waarvan ik de kosten draag. De afvoer van regenwater loopt van het grote dak middels 2 afvoeren op mijn terras en vervolens naar de uitbouw ook middels 2 afvoeren. Deze komen uit op de uitbouw  en vandaar middels 1 afvoer naar de tuin bij de buren. Dit is al jaren zo. Nu wil men de afvoer verplaatsen zodat het regenwater niet meer op hun opbouw komt. Moet ik in deze kosten meebetalen?

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 3 weken geleden door .
   #3369
   Bob
   Deelnemer

    Hi Zwan,
    Is er überhaupt een goede reden aangedragen waarom de (al jaren?) bestaande situatie moet worden gewijzigd?
    Het komt me voor dat je niets betaalt als er geen echt goede reden is om te wijzigen. Als de benedenbuur, zonder goede reden, toch wenst te wijzigen dan moet hij ook zelf de kosten van deze nutteloze operatie maar dragen. 😉
    Vriendelijke groet, Bob

    #3370
    zwanw
    Deelnemer

     Hi Bob, de reden is dat ze beneden bij de zware regenval lekkage hebben gehad. De buren naast mijn benedenburen hebben ook een uitbouw met een dak met mos erop nu bleek dat het water van hun dak ook op het dak bij de benedenburen kwam. Dit is inmiddels verholpen. Nu willen ze dus ook het water van het grote gezamelijke dak niet meer op hun opbouw.

     #3371
     Bob
     Deelnemer

      Hi Zwan,
      Een “eigen” dak van een aanbouw behoort goed te worden onderhouden! Er hoort geen mos op het dak te staan. Een dak is of waterdicht, of het is niet waterdicht. De “waterlast” verminderen is absoluut géén oplossing. Bij nog zwaarder buien gaat het toch weer lekken. De benedenburen moeten gewoon zorgen dat hun eigen dak waterdicht is, ongeacht het wateraanbod.
      Vriendelijke groet, Bob

     4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.