Kosten vervangen dakbedekking dakterras! - Nederlandvve.nl

Kosten vervangen dakbedekking dakterras!

 • Dit onderwerp bevat 7 reacties, 5 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op Geen reacties door .
8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #12790
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Onze vve bestaat uit 3 appartementen en ik ben eigenaar van het appartement op de eerste verdieping.

  Mijn dakterras dat volgens de splitsingsakte bij mijn appartement hoort is gebouwd op de uitbouw v/d benedenwoning.

  Doordat de afwatering(achterstallig onderhoud)niet goed is komt al het regenwater op het dakterras terecht en blijft daar op liggen.

  Nu is er lekkage ontstaan bij de benedenwoning en willen de overige 2 leden v/d vve dat ik de kosten(€2000,-) v/d nieuwe dakbedekking ga betalen.

  Ik hoor graag jullie mening!

  #12791
  Rob
  Bijdrager

  Is het dakterras achteraf zelf , al dan niet met toestemming, aangebracht of is dit de bestaande situatie vanaf de bouw?
   

  #12792
  Bob
  Bijdrager

  Mijn dakterras dat volgens de splitsingsakte bij mijn appartement hoort

  Lijkt me helder….. 😉

  #12793
  Rob
  Bijdrager

  Mijn dakterras dat volgens de splitsingsakte bij mijn appartement hoort

  Lijkt me helder….. 😉

  Als het voor jou volkomen helder is had je natuurlijk ook de vraag gewoon kunnen beantwoorden in plaats van alleen andere reacties bekritiseren.
  Dat lijkt mij dan weer helder 😉
   

  #12794
  Bob
  Bijdrager

  Je stelde een vraag, en ik heb je het gevraagde antwoord gegeven. Niets bijzonders dus. Begrijp je (overgevoelige) reactie dan ook niet.
  Niet mij aan het werk proberen te zetten.
  Citaat Redactie VvE-forum van 1 jaar en 4 maanden geleden: “iedere bijdrage en/of deelname aan de discussies op dit forum is geheel op vrijwillige basis van de individuele forumleden”

  #12795
  DikOz
  Bijdrager

  Het exclusief gebruiksrecht mag dan volgens de Splitsingsakte van @ argery zijn, maar hoe staat het met de constructie? Is die gemeenschappelijk volgens die akte of zoals @ Rob vroeg volgens e.o.a. overeenkomst van nabouw?

  #12801
  Bob
  Bijdrager

  Merkwaardige vraag/opmerking. Verklaar je nader.
  Margery heeft een appartement met dakterras (aldus de AvS), en een dakterras bestaat niet uit dakbedekking, maar bestaat bij de gratie van een echt terras (van bijvoorbeeld vlonders of tegels, met afscheiding langs vrije randen).

  #12812
  Rene
  Bijdrager

  Zonder de preciese verwoordig van de AvS zijn het aannames, maar ik vermoed dat het gebruiksrecht van ‘t dakterras in de AvS benoemd staat. Maar dat zegt niet direct iets over de onderhoudskosten.
  Maar elders moet ook benoemd zijn wat de gemeenschappelijke delen zijn. Als daar de uitbouw nergens in genoemd wordt, of nergens onder valt, dan is ‘t slecht vastgelegd.
  Als de uitbouw goed is geregeld in de VVE/AvS dan is dat waarschijnlijk onderdeel van het gemeenschappelijke en heeft de die bewoner vaak een groter breukdeel en dus servicekosten om op die manier de kosten indirect bij de vruchtgebruiker neer te leggen. Voor ‘t dakterras geldt ‘t zelfde, maar in mindere mate.
  Dus vooral de letterlijke tekst van de opsomming van gemeenschappelijke delen is interessant. Maar ook de verwoording van wat er precies aan de woning op de 1e etage en de woning op de begane grond wordt toegewezen.
  Maar het lijkt mij vreemd dat een dak wat een functie heeft voor zowel de uitbouw èn ‘t dakterras niet gemeenschappelijk is.
  Net als een balkon zou ‘t fundament voor de VVE moeten zijn, de afwerking d.w.z. flonders, tegels of iets anders is voor de bewoner. Tenzij de afwerking onderdeel is van de constructie, dan zou het m.i. volledig voor de VVE moeten zijn.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.