Kozijnen vervangen

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #7725
  MM
  Deelnemer

   Hoi allemaal,

   In een van de appartementen op de hoogste verdieping is houten kozijn rot ( 35 jaar oud ). Nu zijn er nog 10 zulke kozijnen ( hoogste verdieping MAAR niet rot ) en het bestuur wil ze allemaal vervangen voor kunststof kozijnen in een keer. Krijgen ze flinke korting. Zo willen ze op onderhouds kosten van deze kozijnen besparen ( schilderwerk en steiger kosten ). Bij de overige ramen hoeft zo’n hoge steiger niet bij.

   Mag dit zomaar of moet dit besloten worden in de vergadering van eigenaars?

   Alvast bedankt

   #7726
   Rob
   Deelnemer

    Hoi MM,
    Dat kan het bestuur niet zelf beslissen en moet inderdaad door de vergadering besloten worden.
    Hoogstwaarschijnlijk ook nog eens met een gekwalificeerde meerderheid. Dat kan je terugvinden in je splitsingsakte.

    #7728
    pakkans23
    Deelnemer

     Merkwaardig eigenlijk dat u deze vraag stelt. Als bewoner/mede-eigenaar van een appartement zou u dat toch meten weten!
     Zie het antwoord van Rob, daaraan is niets toe te voegen. U kunt hiervoor een speciale ALV houden. Zorg wel dat u de formaliteiten correct  vervult.
     Ik zou wel een degelijke onderbouwing van het voornemen van het bestuur vragen. het is niet  uitgesloten dat het inderdaad een verantwoorde actie zal zijn.

     #7729
     MM
     Deelnemer

      Rob en pakkans23 bedankt voor uw antwoorden.
      Pakkans23, niet iedereen heeft tijd voor zulke dingen daarom vraag ik het hier. Vorig jaar is de garagedeur vervangen ook zonder te stemmen, dat hoor ik van mijn buurvrouw.
      Maar goed het is helder wat de kozijnen betreft, nogmaals dank.
      Marco

      #7734
      Rene
      Deelnemer

       Het is een rekensom van wat de onderhoudskosten zijn voor een langere periode bijvoorbeeld 15 of 20 jaar incl. een inschatting van reparaties van het houtwerk. En zet dat tegenover de vervanging.
       Bij ons was schilderwerk om de vijf jaar met hoogwerker voor 19 ramen 275 euro per raam excl. reparaties. Voor reparaties kwam er gemiddeld 200 euro per raam bij om ‘t überhaupt weer schilderbaar te maken. Waarbij de opmerking kwam dat ‘t slechts levensverlengend was tot de volgende schilderbeurt. Dus grote kans dat andere delen van het kozijn soortgelijke reparaties nodig heeft bij de volgende schilderronde. Zo blijf je bezig.
       Dan heb je een rekensom van twee keer repareren en drie keer schilderen een nieuwe raam bij elkaar. Dus per saldo op lange termijn (en VVE’s dienen te kijken op lange termijn) goedkoper.

      5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
      • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.