KvK weigert inschrijving HHR

 • Dit onderwerp bevat 5 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op mei 16, 201910:41 am door .
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #10021
  ggoorden
  Deelnemer

   Op basis van de link van VVE centraal heb ik gisteren ook ons nieuwe Huishoudelijk reglement (met het formulier 18 van de KvK) aangeboden bij de balie van de KvK. Echter de KvK weigerde deze te registreren! Volgens hen heeft een huishoudelijk reglement geen “derdenwerking”. Ik ben het daar niet mee eens, maar ik wacht even hun schriftelijke reactie af. In de tussentijd zou ik graag willen weten of er een VvE is, die wel hun HHR heeft kunnen registreren bij de KvK. Dat zou ik dan kunnen gebruiken om hen te overtuigen om het toch te registreren. Het alternatief is dat we het bij het kadaster moeten registreren, maar daar zijn weer notariskosten aan verbonden.

   • Dit onderwerp is gewijzigd 2 maanden, 2 weken geleden door .
   #10217
   ggoorden
   Deelnemer

    Gezien dat er geen reactie is gekomen op mijn vraag ga ik er dan maar van uit dat niemand anders het gelukt is om hun Huishoudelijk Reglement bij de Kamer van Koophandel te registreren. Dan maar het HR veranderen en registreren bij het kadaster….

    #10221
    Carla
    Deelnemer

     Misschien kan je het artikel van VvE Centraal laten zien bij de K.v.K., om ze te overtuigen. Let wel op dat deze inschrijving alléén mogelijk  is voor een VvE waar Modelreglement 2006 van kracht is.
     Wil je inschrijving bij het Kadaster, dan zal dat inderdaad via de notaris moeten gaan. Daar zijn kosten aan verbonden. In ons geval was dat rond de € 750,00 . (voor zover ik mij dat herinner)  Wij hebben daarvan afgezien vanwege het feit dat bij wijziging of toevoeging van een regel in het huishoudelijk reglement, je wéér langs de notaris moet om ook dit bij het Kadaster te kunnen laten wijzigen. Dit kostenplaatje zou, in onze overweging, een belemmering kunnen betekenen om wijzigingen in het huishoudelijk reglement aan te brengen.

     #10222
     ggoorden
     Deelnemer

      Bij ons is modelreglement 2006 de basis van ons reglement van splitsing, dus dat is correct afgedekt. Ik zou het artikel van VVE centraal kunnen laten zien, maar ik weet niet of dat veel indruk maakt op de KvK. Er staat wel meer op het internet tegenwoordig 😉 Per slot van rekening bepalen ze zelf (op basis van hun wettelijke plichten) wat ze wel en niet registreren. Ik heb nog wat verder op het internet gezocht, maar die link van VVE centraal was eigenlijk de enige bron, verder alleen maar verwijzingen naar die ene pagina.
      Ik heb ook een prijs opgevraagd bij een notaris (maar nog geen reactie gekregen), hoewel ik op het internet ook bedragen van rond de 100 euro heb gezien, maar ja: het internet ….
      Als het een verplichting is bij de Model 2006 VvE’s dan had ik wel verwacht dat er veel ervaring mee was.
      Ik wilde de externe beschikbaarheid van het HR invoeren omdat in het verleden bij onze VvE erg slordig omgegaan is met het beschikbaar stellen van de juiste versie van het HR aan de leden en huurders. Bij discussie kun je dan altijd naar het gedeponeerde HR verwijzen.
      Ik kan de vraag ook nog bij VVE centraal stellen, maar het was niet zo duidelijk hoe dat te doen.
       
       
       

      #10224
      Bob
      Deelnemer

       Ik kan de vraag ook nog bij VVE centraal stellen, maar het was niet zo duidelijk hoe dat te doen.

       Onderaan het betreffende artikel kun je reageren. In het gemeen wordt er gereageerd.
       Zelf net een HHR van een door mij beheerde VvE naar de KvK (Amsterdam) gezonden. Zodra ik een reactie heb zal ik hier posten. 😉

       #10225
       ggoorden
       Deelnemer

        Onderaan het betreffende artikel kun je reageren. In het gemeen wordt er gereageerd.

        Bedankt, dat was me tussen de reclame niet helemaal opgevallen. Intussen heb ik er een reactie geplaatst. Ik ben heel benieuwd naar de reactie van de Amsterdamse KvK. Toen ik bij de KvK in Den Haag was, had men telefonisch contact met de back-office in Rotterdam om tot die weigering te komen.

       6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
       • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.