Leidingen en discussie bestuur VVE

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen reacties door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #9879
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hallo,

  Als nieuw lid van het forum kom ik gelijk met een vraag binnenvallen waarvan ik hoop dat iemand er ervaring/ advies over heeft.

  Ik woon in een flat met 3 portieken, 6 woningen per portiek, totaal 18 woningen uit 1963.

  Nu beginnen er problemen te ontstaan met de aansluitingen van afvoerleidingen en rioleringsbuizen op de standleidingen.

  In september 2018 heb ik lekkage gehad van mijn bovenbuurvrouw omdat de aansluiting van de afvoer van haar wastafel met de standleiding niet goed meer was. En vorige week bleek dat de aansluiting van mijn rioleringsbuis en met de standleiding heel slecht is en ook de buis zelf is slecht aan het worden.

  De afvoeraansluiting van mijn bovenbuurvrouw was voor haar niet bereikbaar zonder sloop- en breekwerk. En ook de rioleringsbuis waar nu een probleem is, is voor mij niet zichtbaar zonder sloop- en breekwerk in mijn huis. De buis is alleen zichtbaar na het weghalen van het plafond van mijn onderbuurvrouw. De buis komt onder mijn vloer vandaan en gaat dan via een loze ruimte naar de hoofdbuis. De buis en aansluiting zitten dus mijns inziens niet in mijn woning. De rioleringsbuizen van de onderste appartementen komen overigens uit in de gemeenschappelijke bergruimte (al deze buizen zijn wel vernieuwd en ik ben nog aan het uitzoeken wie die kosten heeft betaald maar ik vermoed dat die kosten gewoon door de VVE betaald zijn).

  In beide gevallen geeft de VVE niet thuis en moeten wij dit zelf maar oplossen en betalen (regelen met de verzekering in geval van mijn schade). Hier zijn mijn beide buren en ik het niet mee eens.

  Helaas kan ik in de akte van splitsing uit 1963 niet duidelijk terugvinden wat nu precies gemeenschappelijk is en wat privé. Er staat alleen een regel in dat je als eigenaar verantwoordelijk bent voor de leidingen en installaties in de woning.

  Is hier iemand die een soortgelijke situatie heeft meegemaakt ? Of weet hoe het zit met zo’n oude akte ? As maandag hebben we een gesprek met het bestuur en we willen voorbereid zijn.

  Alvast hartelijk dank voor een reactie.

  #10133
  W.H.Bles
  Bijdrager

  Beste
  Mogelijk heeft u hier wat aan .
  Opstal verzekering als er schade is ontstaan niet de repartie maar de veroorzaakte schade wordt dan vergoed vraag het na bij uw verzekering.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.