Lekkage agv doorslag gevel

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #552
  riesjak
  Deelnemer

   Ik heb onlangs mijn woning gerenoveerd en oa de muren laten stucen, maar nu zijn er op één muur grote vochtplekken ontstaan als gevolg van doorslag van de gevel. Het blijkt dat er geen spouwmuur is, en ik heb ook geen gebruik gemaakt van isolatie aan de binnenkant. Ik ben ook de enige die last heeft van doorslag.

   De VvE vindt nu dat ik zelf verantwoordelijk ben, omdat ik voor een goede isolatie had moeten zorgen.
   Ik vroeg me af of iemand mij kan vertellen of dit inderdaad klopt.

   #716
   Colin
   Deelnemer

    Voor de binnenkant van je appartement ben je als eigenaar in principe zelf verantwoordelijk. Voor het overige is de situatie te specifiek om een eenduidig antwoord te kunnen geven.
    Je stelt dat je de enige bent die last heeft van dit probleem. Als de oorzaak van dit probleem enkel gelegen is in het feit dat je ook de enige bent die geen isolatie heeft gebruikt, dan kun je de VvE weinig tot niets verwijten. De stelling van de VvE dat er geen probleem was geweest als je isolatie had gebruikt, lijkt in dit geval op waarheid te berusten.
    Als er niettemin ook eigenaren zijn zonder vochtproblemen en zonder isolatie, dan wijst de oorzaak meer in de richting van een probleem op een specifieke plek in de muur. In dat geval ontkom je er niet aan om een externe deskundige een schouw te laten doen, bijvoorbeeld een bouwkundige van Vereniging Eigen Huis. Anders blijft het een welles nietes spelletje met de VvE.

   2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.