Lekkage balkon bovenbuurman

 • Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #2328
  Nederlandvve.nl
  Sleutelbeheerder

  Hallo, een aantal jaar is er al een lekkage van de boven buurman zijn balkon, aanbellen helpt niets de VVE aanspreken ook niet want voor hen ben ik er niet, VVE houdt me van niets op de hoogte, ik heb nu de volmacht aan mijn huurster gegeven omdat ik denk dat ze meer kan bereiken dan ikzelf.

  Wie is er verantwoordelijk voor de kosten van deze lekkage heel mijn achterpand lijd hieronder schimmel, betonrot ik wil dit opgelost zien op een korte periode.

   

  Iemand tips hoe ik dit best kan aanpakken?

  #2330
  William
  Deelnemer

  Laat ik allereerst zeggen dat je volmacht geven aan je huurster volgens mij niets helpt. Jij hebt als eigenaar je stem en aandeel in de VvE, niet de huurster. Een volmacht geven aan een huurder/gebruiker is nuttig als je zelf niet bij een vergadering kan zijn, of als je vindt dat hij of zij als daadwerkelijke bewoner een stem verdient in de vergadering.
  Als de balkons gemeenschappelijk bezit zijn, zeer waarschijnlijk wel -> controleer je splitsingsreglement, dient de VvE dit probleem inderdaad op te (laten) pakken. Wie regelt er binnen jullie VvE de technische zaken? Hebben jullie een actief eigen bestuur of is er een externe beheerder in de arm genomen?
  Controleer verder zo goed mogelijk de daadwerkelijke oorzaak. Is het beton poreus, ontbreekt er een afvoerpijp, zit de afvoer van het balkon verstopt etc. etc. Hoe duidelijker de melding, hoe sneller iemand iets kan regelen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.