leveren nutsvoorzieningen aan een niet lid VVE

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 4 deelnemers, en is laatst geüpdatet op Geen antwoorden door .
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #4126
  Bestuurder
  Deelnemer

  De VVE betreft een VVE op een recreatiepark. Eigenaren van woningen zijn via de koopakte lid geworden van de VVE. Er is geen splitsingsakte. De woningen hebben geen aansluiting naar de nutsbedrijven die gas, water, elektriciteit, TV en internet leveren.

  Deze diensten worden aan de voordeur van het park ingekocht door de VVE en op basis van verbruik doorgeleverd aan de leden van de VVE voor iedere woning via de infrastructuur van het park. Het eigendom van het park met infrastructuur is ondergebracht in een stichting.

  Alle eigenaren die lid zijn van de VVE betalen en jaarlijkse bijdrage aan de stichting voor instandhouding en onderhoud aan alle algemene voorzieningen.

  Vraag : Een eigenaar besluit om geen lid meer te zijn van de VVE. Is dan de VVE wel of niet verplicht om de nutsvoorzieningen die zij voor haar leden inkoopt te leveren aan de eigenaar die geen lid meer is van de VVE?

  #4562
  peter vve
  Deelnemer

  Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar het antwoord.
  Iemand die het weet ??

  #4563
  Bob
  Deelnemer

  Hi Bestuurder,
  Quote
  Vraag: Een eigenaar besluit om geen lid meer te zijn van de VVE. Is dan de VVE wel of niet verplicht om de nutsvoorzieningen die zij voor haar leden inkoopt te leveren aan de eigenaar die geen lid meer is van de VVE?
  Unquote
  De VVE is verplicht om de nutsvoorzieningen (basisvoorzieningen) te leveren. Het al dan niet lid zijn doet hiervoor niet ter zake.
  Met vriendelijke groet, Bob.

  #4564
  Rob
  Deelnemer

  “… Alle eigenaren die lid zijn van de VVE betalen en jaarlijkse bijdrage aan de stichting voor instandhouding en onderhoud aan alle algemene voorzieningen.” 
  Uit jurisprudentie blijkt dat ook eigenaren die géén lid zijn van de VvE verplicht kunnen worden bij te dragen aan de kosten voor de instandhouding en onderhoud aan de basisinfrastructuur.
  zie http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:GHSHE:2011:BQ2225

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.