Lift onderhoud

Tags: ,

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #35241
  Brum1467
  Deelnemer

   Goedenavond,

   Wij hebben in ons appartementencomplex van 14 appartementen een hydraulische lift. Het gaat om een Liftec installatie van 2003 die al jaren bij dezelfde onderhoudsfirma in onderhoud is. De installatie heeft de afgelopen jaren storingsvrij gewerkt.

   Ik ben me wat meer gaan richten op het onderhoud van ons complex, waaronder de lift. Uitgangspunt is dat het onderhoud goed bijgehouden moet worden en daarbij maak ik het liefst gebruik van vaste (lokale) partijen. Goed werk is belangrijker dan een bodemprijs.

   Met het liftonderhoud krijg ik nu het idee dat de onderhoudsfirma de boel aan het belazeren is. Bij het laatste onderhoud kreeg ik de opmerking dat ze een offerte zouden sturen voor het vervangen van de noodaccu en de deursloffen van de kooideur.

   Het vervangen van de noodaccu is ronduit snel, deze is van oktober 2018, dus net 2,5 jaar oud. De deursloffen van de kooideur zou best kunnen, dat die hun beste tijd gehad hebben.

   Nu heb ik een offerte liggen voor het vervangen van de accu en de deursloffen van € 800,- incl. btw. Dat is inclusief wel 1 uur arbeid van € 130,- incl. btw. Materiaal dus € 670,- incl. btw. Nogal fors voor een noodaccu en een paar nylon blokjes. Ik heb dus eens wat onderzoek gedaan.

   De te vervangen accu is een Yuasa variant die op elke hoek van de straat te koop is voor € 30,-. De deursloffen lijken ook niet echt duur, het zijn Sematic deuren, en zouden ook hooguit een paar tientjes moeten kosten.

   Het lijkt er dus op dat ik onderdelen geleverd krijg tegen 10 keer de prijs ofzo. Ik heb gevraagd om de materiaalkosten te specificeren, maar nu blijft het akelig stil. In het verleden hebben ze overigens ook al eens een accu gefactureerd tegen € 250,-.

   Is dit de normale gang van zaken in de liftenhandel? Ik snap dat ik de onderdelen niet tegen een internetdumpprijs geleverd krijg, maar dit gaat wel erg ver.

   #35164
   Yarding
   Deelnemer

    Ik kan u adviseren om eens te kijken naar uw onderhoudscontract, condities, voorwaarden en opzegtermijn. Het kan de moeite waard zijn om eens over te stappen naar een ander liftbedrijf.

    #35165
    Brum1467
    Deelnemer

     Helaas heeft het contract nog een resterende looptijd van 5 jaar. Tenminste als ik het niet eerder ga ontbinden vanwege het gedrag van de onderhoudsfirma.
     Inmiddels heb ik begrepen dat de accu € 33,- ex btw moet kosten en de deursloffen € 520 ex btw. 2,5 jaar geleden hebben ze voor dezelfde accu € 250,- gerekend. Op dat punt hebben ze dus al wat uit te leggen.
     Wat betreft de  deursloffen van de kooideur, is € 520 ex btw echt een abnormale prijs. Gaat om een handvol nylon blokjes en voor dat geld koop je er 64 of zo.
     Kortom, hier gaan we zo niet mee door.

     #36339
     Phoe
     Deelnemer

      Hallo VVE belangstellenden,
      Onze lift wordt binnenkort 20 jaar oud. Wij hebben een All-in contract dat volgend jaar afloopt.
      Wij hebben van een 4-tal bedrijven offertes ontvangen voor jaarlijks onderhoud en toekomstige vernieuwingen / modernisering (MJOP). Drie van de vier bedrijven hebben onze lift geschouwd.
      De offertes moeten beoordeeld/vergeleken worden. Persoonlijk dacht ik dit “varkentje even snel te wassen”. Maar door verschillende opzet etc. vind ik het lastig een voorkeurslijstje op te stellen.
      Weet een van jullie bij wie je, al dan niet tegen betaling, terecht kunt voor een onafhankelijk / objectief advies.

      #36340
      Rob
      Deelnemer

       Als je op google even zoekt op “onafhankelijke liftadvies” vindt je vast een aantal partijen die aan jouw vraag kunnen voldoen.

       #36347
       Phoe
       Deelnemer

        Hallo Rob,
        Was het maar waar.
        Binnen de “liftwereld” lukt het mij niet contact te leggen met iemand die in staat is een neutraal/objectief advies te geven over de vier offertes. Het komt er op neer, dat men zelf een offerte wil uitbrengen. En daar zit ik niet op te wachten. Ik druk duidelijk niet op de juiste link.
        Het is niet anders. Moet mijzelf er maar verder in gaan verdiepen. Ik heb sommige reviews gelezen. Ben hierover niet positief gestemd.
        Als jij overigens wel iets weet op dit gebeid, dan houd ik mij hiervoor gaarne aanbevolen.
        Mvg,
        Phoe

        #36348
        Bob
        Deelnemer

         Hi Phoe,
         Hier Bob (niet Rob), probeer onderstaande eens.
         https://www.peron.nl/
         MVG, Bob

         #36350
         DikOz
         Deelnemer

          of deze. Eenvoudige website, maar goed technisch advies is mijn ervaring. Niet technische zaken als contractueel, garantie, voorwaarden, kosten zal je dan zelf moeten vergelijken. En zelf beslissen!

         8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
         • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.