maandelijkse rekeningen

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #2587
  redhead
  Deelnemer

   Goedemorgen,

   sinds een aantal maanden behartig ik de financiele zaken van mijn grootmoeder. Zij woont in een appartement en wordt dan ook geacht maandelijks een bijdrage te doen. Zij ontvangt hier echter geen rekeningen van. Wanneer ik haar bijdrage niet op tijd betaal ontvangt zij (uiteraard) wel een herinnering. Ik heb een verzoek gedaan tot het sturen van maandelijkse rekeningen en daar wordt geen gehoor aangegeven want ‘Er wordt nu eenmaal jaarlijks een bedrag vastgesteld en je moet maar zorgen dat dat begin vd maand betaald wordt”.

   Mag een vve dit soort verzoeken weigeren?

   #2588
   William
   Deelnemer

    Hai,
    In principe heeft men gelijk, elke eigenaar is zelf verantwoordelijk voor de betaling voor de gestelde datum. Echter moet het mogelijk zijn dit op factuurbasis te doen, als een rechtspersoon eigenaar is van een of meerdere appartementsrechten is dit zelfs gebruikelijk, aangezien deze bijdragen in de boekhouding van de rechtspersoon moeten zitten. (Denk aan winkeleigenaren, woningcorporaties etc.)
    Je zou ook één keer per jaar een debiteurenkaart op kunnen vragen, daar staan alle overboekingen per eigenaar van een jaar op. In hoeverre ‘een VvE’ (bestuur of beheerder) verplicht is rekeningen of facturen te sturen is mij niet bekend. Normaal gesproken gebeurt dit voor particuliere eigenaren niet.

    #2589
    William
    Deelnemer

     Wat je overigens beter zou kunnen doen, bedenk ik me, is gewoon de goedgekeurde begroting van het huidige/lopende boekjaar opvragen. Als het goed is, heeft je grootmoeder deze reeds in bezit. Dit zou je kunnen zien als een ‘bewijs’ tot betalingsverplichting van een bepaalde bijdrage. Dat deze elke maand moet worden betaald, is dan weer te vinden in de splitsingsakte 🙂

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.